Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od prosvjeda

Tisuću traktora dolazi blokirati Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci ne odustaju od prosvjeda. Iz svih krajeva Hrvatske sutra ujutro kreću traktorima prema Zagrebu. Ministar Božidar Pankretić, ali i Hrvatski seljački savez na čelu sa Željkom Mavrovićem protive se takvoj odluci. Smatraju, prosvjedima se ništa neće riješiti.

'To je stvarno šačica poljoprivrednika koja je skupljena oko više svojih osobnih interesa nego predstavom neke ozbiljne poljoprivrede i poljoprivrednika ili nekakvih društvenih interesa', kazao nam je Željko Mavrović.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Ivan Jarnjak, Ljubica Lalić, Đurđa Adlešić i Božidar Pankretić Lica iz prošlosti Što hrvatski politički veterani misle o aktualnoj situaciji u politici: "Glavna je stvar u Saboru raditi paradu, kokošinjac. Stvarno je ponekad slično kokošinjcu"

'On to ne zna šta je šakica, on bolje zna u ringu jer on će tek sutra vidit koliko ima ljudi, to sam mu i već danas jedanput poručio da ide tisuću traktora', riječi su kojima se Ivica Mitek, jedan od seljaka prosvjednika osvrnuo na Mavrovićevu izjavu. Traktori će blokirati ulice Zagreba, u koji će pristići iz svih krajeva Hrvatske. Zbog lošeg stanja u poljoprivredi, kažu prosvjednici, hodaju po samom rubu egzistencije. Ministar Pankretić opravdava stanje u poljoprivredi lošim stanjem u cijeloj Europi.

Pankertić 'na stol' stavio i svoju ostavku

'Ako u Hrvatskoj je rješenje svih problema u poljoprivredi ostavka Božidara Pankretića onda je imaju na stolu i ako će sutra teći med i mlijeko, no, međutim svi koji su razumni i realni znaju da nije tako', rekao nam je Pankretić. On sutra neće izaći pred prosvjednike, jer smatra da su razgovori, a ne prosvjedi, jedini način suradnje. Ministar je najavio i buduću zaštitu od prekomjernog uvoza i dampinških cijena, no seljacima se takve najave čine tek smirivanjem situacije i zatišjem pred buru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene