Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi zbog hladnoće

Tisuće Splićana bez pitke vode, na Dravi i Dunavu pripremne mjere obrane od leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se problemi s vodoopskrbom na splitskom području.

Nekoliko tisuća stanovnika i dalje nema pitke vode u domovima zbog zaleđenih cijevi. U četvrti Kila postavljena je i cisterna kako bi stanovnici mogli napuniti boce i kante.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna Niske temperature Minus 18 Celzijevih stupnjeva: Polarna hladnoća u SAD-u zaledila slapove Niagare

A zbog pucanja cijevi voda se izlila u trafostanicu u središtu grada pa su mnogi Splićani jutros bili i bez struje. Tijekom jutra u Splitu je bilo iznimno hladno, oko minus 4 i pol stupnja, a problemi s opskrbom vode mogli bi potrajati, kažu u Vodovodu. Slična situacija s vodom je i na dubrovačkom području.

"Velika šteta, znate šta znači pet dana .. mi živimo od toga, deset familija živi od toga", kaže Ante Gašpar, vlasnik splitske pekare.

Na rijekama Dravi i Dunavu, na istoku zemlje, proglašene pripremne mjere obrane od leda. Rijekama plutaju veliki komadi leda, a bude li potrebno na teren će izaći i ledolomci.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene