Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomirenje i put prema EU

Tisak u BiH o sastanku na Brijunima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Odlučni za pomirenje i za put k EU', glavna je poruka je na naslovnici Nezavisnih novina o trilateralnom Brijunskome susretu predsjednika Srbije, Hrvatske i tročlanog BiH Predsjedništva o čemu naširoko izvješćuju i ostale tiskovine u BiH.

Nezavisne novine u prvi su plan istaknule izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića o potrebi pomirenja i okretanju budućnosti.

Pročitajte i ovo Brijuni nesreća u Nacionalnom parku Detalji tragedije na Brijunima: Umrlo dijete (2), svjedoci potreseni - "Trudna majka krenula je za njim, otac se bacao i vrištao..." Ilustracija tragedija u Istri Strašna nesreća na Brijunima: Dijete (2) koje je udario automobil preminulo u bolnici

'Otvorena pitanja iz razdoblja ratova i sukoba čelnici Hrvatske, Srbije i BiH moraju zatvoriti na dobro svojih naroda', citiraju Nezavisne hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

Izvješćujući o susretu dodali su da je ubrzanje procesa europskih integracija u interesu svih zemalja jugoistoka Europe navodeći da je to životno pitanje za ovaj prostor.

Sarajevsko Oslobođenje ocjenjuju Brijunski razgovor polazištem za dobrosusjedski dogovor, dok je pak  Dnevni Avaz koji nije posvetio značajan prostor u novini naveo da su predsjednici triju država istaknuli opredjeljenost za pomirenje i rješavanja otvorenih pitanja. Pri tome su pozitivnim istaknuli pomake oko rješavanja problema granica, nestalih i sukcesije.

Mostarski Dnevni list navodi na naslovnici da je na djelu politika pomirenja te da su čelnici država potvrdili kako se Beograd i Zagreb neće miješati u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.(HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene