Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćio MORH

Dječak rođen prerano: Medicinski tim reanimirao nedonošče na letu od Krka do Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ranim jutarnji satima s otoka Krka do helidroma Delta u Rijeci prevezen je prijevremeno rođeni dječak u pratnji majke, priopćeno je iz MORH-a.

Tijekom produženog vikenda, od 31. ožujka do 3. travnja 2018. godine, posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenta čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz, priopćeno je iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Rafale - 2 Preletjeli nekoliko gradova VIDEO/FOTO Spektakularne snimke iz kokpita, hrvatski Rafalei letjeli s francuskima Ilustracija Očevid još traje Oglasili se Mađari o helikopteru srušenom kod Drniša: "Svi komadi olupine prevest će se u Mađarsku"

U subotu, 31. ožujka, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Firule u Splitu. Na Uskrs, 1. travnja, dva su pacijenta prevezena s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci. Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Split.

Prijevoz prijevremeno rođenog dječaka u pratnji majke

Također, u ranim jutarnjim satima 3. travnja s otoka Krka do helidroma Delta u Rijeci prevezen je prijevremeno rođen dječak u pratnji majke. Medicinski tim uspješno je reanimirao nedonošče tijekom trajanja leta do riječkog helidroma, gdje ga je preuzeo tim Hitne medicine.

Od početka 2018. prevezeno 137 pacijenata

Eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja stacionira na Krku i Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja prevezle su od početka 2018. godine ukupno 137 pacijenata i 100 pratitelja, izvršivši nešto više od 137 sati naleta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene