Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bonusi od 2 milijuna kuna

Orešković o bonusima čelnicima Hrvatskih šuma: I ja bi volio dobiti takav bonus!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković rekao je da njegova tehnička Vlada nije prekršila svoje ovlasti i da je tu riječ o političkim spinovima te ustvrdio kako bi se praksa s bonusima, koji su prema tajnim ugovorima zajamčeni menadžerima iz Hrvatskih šuma, trebala ukinuti.

Upitan o velikim bonusima čelnicima Hrvatskih šuma, tijekom svog posjeta poduzeću Badel 1862, Tihomir Orešković je odgovorio kako ni i on volio dobiti takav bonus. "Takve bonuse kao direktor u Tevi, koja je globalna korporacija, nisam dobivao, iako sam bio na visokoj poziciji", dodao je. "Svaki ministar bi trebao preuzeti odgovornost, a da netko nije znao da će dobit biti 20 puta viša od planirane, to je meni priča za malu djecu'', rekao je Orešković referirajući se na izjavu bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine koji je rekao: 'Nisam mogao predvidjeti da će nova Uprava imati 20-ak puta bolje rezultate'. Orešković je dodao da je za to da svaki menadžer koji stvori pozitivni rezultat dobije bonus, ali i da u svakoj industriji ima neka norma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAKOVINA O BONUSIMA 'Nisam mogao predvidjeti da će nova Uprava imati 20-ak puta bolje rezultate' Slika nije dostupna Spornih je 5,5 milijuna Pitali smo Ministarstvo poljoprivrede o vrtoglavim bonusima članova uprave, evo što su nam rekli

Podsjetimo, 2012. bivši ministar poljoprivrede Jakovina sklopio je ugovore s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Ivanom Pavelićem, te članovima uprave Ivanom Ištokom i Marijom Vekić prema kojima su, kako su zadnjih dana pisali mediji, trebali dobiti bonuse u iznosu od oko pet i pol milijuna kuna. Uprava Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Ivanom Pavelićem i članom Uprave Ivanom Ištokom tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi.

Ivan Pavelić treba dobiti oko 2,3 milijuna kuna, a Ivan Ištok oko 1,6 milijuna kuna. Naime, Skupština društva Hrvatske šume, zastupana po bivšem ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini 26. siječnja 2012. sklopila je ugovore s Ivanom Pavelićem, kao predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma te sa Ivanom Ištokom i Marijom Vekić kao članovima Uprave tog društva. Marija Vekić, kojoj prema ugovoru također pripada kao i Ištoku, oko 1,6 milijuna kuna, nije tužila Hrvatske šume radi neisplate bonusa.

Novinari su predsjednika Vlade pitali i o računima tijekom njegovog ljetovanja u Vila Costabella na što je odgovorio da ih još čeka i nije još dobio. "Nisu sve moji troškovi, od ovih 100 tisuća kuna. Kad dobijem detalje, onda ću naš dio isplatiti", rekao je te dodao da će dio troška koji pripada njemu vratiti Vladi. Najavio je i da će o privatnom trošku nastaviti ljetovati s obitelji na Hvaru.

 

Tehnički premijer najavio je i sutrašnju sjednicu Vlade s oko 35 točaka. (Hina/D.L.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene