Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tihomir Orešković

'Već sam iznio svoj stav o Karamarku, dalje je do HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković, koji je stigao je u subotu u dvoranu Lisinski na Opći izborni sabor HDZ-a, novinarima je rekao da je on već iznio svoj stav o prijedlogu opoziva prvog potpredsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, da mu je teško procijeniti kako će se situacija dalje razvijati te kako je "to sada do HDZ-a".

"Teško mi je procijeniti kako će se razvijati situacija, to će članovi HDZ-a odlučiti. Danas smo tu, došao sam kao premijer. Znate da je HDZ meni dao podršku, ja sam već jučer svoj stav rekao, to je sad do stranke", kazao je Orešković, koji je dao potporu Karamarku.
Na pitanje koliki su izgledi da sadašnja vlada opstane, odgovorio je kako je osobno uvijek optimist. "Mi smo tu i tu ćemo ostati, u to sam uvjeren", kazao je Orešković.

Na ankete koje pokazuju da je većina građana za prijevremene izbore uzvraća kako su ankete odraz trenutnog dojma. Podsjetio je da se prije mjesec dana govorilo o preslagivanju, ali da se ono nije dogodilo.

"Mislim da će se ova situacija riješiti, nadam se što prije jer ovo nije dobro za Hrvatsku i radi rejting agencija. Nadam se da će se to u kratkom roku riješiti i onda idemo dalje, imamo puno posla i tu smo da radimo", rekao je premijer.

Na tvrdnje da će iz Vlade morati otići ili Karamarko ili Božo Petrov, budući da su na suprotnim pozicijama, Orešković je samo rekao: "Vrijeme će pokazati svoje".

Kad je riječ o mogućnosti da Karamarka u Vladi zamijeni netko drugi iz HDZ-a, kaže kako će o tome odlučiti sama stranka.

Na upit hoće li osobno odstupiti s premijerske pozicije ako Sabor izglasa nepovjerenje Karamarku, odgovorio je da je Vlada tu kako bi odradila puni mandat. "Vlada je tu, mi smo tu ove četiri godine da ispunimo svoj mandat i poboljšamo standard građana Hrvatske. Mi smo odgovorni i vrlo nam je jasno što je naš mandat i koji su nam ciljevi", kazao je Orešković.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu"

Vlada je u petak poslijepodne na telefonskoj sjednici odbila oporbeni prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka bili su Mostovi članovi Vlade, koji, kako je nakon sjednice rekao Božo Petrov, vjeruju da će Domoljubna koalicija dati novog kandidata za prvog potpredsjednika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene