Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza stručnjakinje

Novi mandatar ne barata najbolje hrvatskim jezikom: Je li to problem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekome će činjenica da Tihomir Orešković ne barata hrvatskim najbolje biti smiješna, nekome simpatična... Za mišljenje smo pitali komunikacijsku stručnjakinju.

Očito je da baratenje novog mandatara Tihomira Oreškovića hrvatskim jezikom nije najbolje.

Komunikacijska stručnjakinja dr.sc Gabrijela Kišiček
smatra da problem nije toliko u tome da će to njemu otežati sporazumijevanje s kolegama i medijima, jer znanja ima dovoljno da se sporazumijeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analitičari komentiraju 'Čeka nas novi politbiro - 'karapetrov', a glavni grad bit će Šibenik' Slika nije dostupna Sastavljanje vlade Orešković došao kod predsjednice po mandat

'Ali loše baratanje rezultira time da je njemu smanjena sigurnost i samopouzdanje pa to djeluje loše na njegov imidž i dojam koji ostavlja na građane jer se od premijera očekuje da djeluje sigurno i odlučno, a on je u prvom obraćanju pokazivao znakove nesigurnosti', kaže dr.sc Kišiček.

Gabrijela Kišiček kolumnistica je portala Dnevnik.hr. Znakovi nesigurnosti, nelagode i manjka samopouzdanja koje je Orešković pokazao za vrijeme kratkog govora u suprotnosti su od onoga što građani očekuju od premijera - a očekuju, kaže stručnjakinja, sigurnost i samopouzdanje. Manjak samopouzdanja definitivno djeluje na njegov kredibilitet, zaključuje. 

Izvještavajući s Pantovčaka i reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač rekla je da je novi mandatar bio vidno nervozan, te se vidjelo da ima tremu i da nije vičan ovakvim političkim nastupima - ali vidjelo se i da ne govori hrvatski najbolje.

'Bilo je zanimljivo gledati neke od članova sada vladajuće koalicije koji nisu baš bili sigurni u to što zapravo njihov mandatar izgovara, no sve su to stvari preko kojih se može proći. Nekome će to biti smiješno, nekome simatično, ali mandatara za sada imamo', poručila je reporterka. 

Da Orešković ne barata hrvatskim najbolje primijetili su i tviteraši. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene