Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkasnije do početka drugog tjedna

Tihomir Orešković nakon sastanka: 'Do petka bismo mogli imati ministra branitelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković sastao se u Banskim dvorima s predstavnicima 20-ak udruga iz Domovinskog rata. Ponajviše se raspravljalo o novom ministru branitelja.

Nakon što se u utorak sastao s Milijanom Brkićem, HDZ-ovim kandidatom za ministra branitelja, premijer Tihomir Orešković se, kako je i najavio, sastao s predstavnicima branitelja kako bi ih saslušao koji su im problemi bitni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza stručnjakinje RETORIKA GLAVNIH AKTERA KRIZE 'Karamarko kontradiktoran, Petrov patetičan, Orešković igra na najjaču kartu' Slika nije dostupna Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a Tko izlazi iz starog i ulazi u novi mogući sastav Vlade?

Sastanku, koji je bio zatvoren za medije, nazočili su i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov. Glavna tema bio je novi ministar branitelja. Nakon sastanka s braniteljima premijer je kazao kako je 'zadovoljan dijalogom i feedbackom' te kako je dobio jasnu poruku da se što prije imenuje novi ministar branitelja.

'Imamo nekoliko kandidata', kazao je premijer Orešković, a na pitanje o Brkiću kao kandidatu rekao je da on ima podršku HDZ-a, ali da ima tri do četiri kandidata s kojima će se sastati ovih dana. Brkić će, kazao je, biti tretiran jednako kao i drugi kandidati.

'Kad smo formirali vladu išli smo kroz proces da ćemo odabrati najbolju osobu. Tako će biti i s ministrom branitelja. Brkić sigurno ima dobre kvalitete, ali mora proći proces. Bitno je da čujem i vidim druge kandidate ', kazao je premijer te dodao kako bi odluka trebala biti donesena do petka, a najkasnije do početka idućeg tjedna.

'Petak je nekakav moj cilj', naglasio je premijer te dodao kako se proračun za branitelje ove godine nije dodatno smanjivao.

Novinarima se obratio i predsjednik Udruge 1. gardijske brigade Tomo Medved, koji se zahvalio predsjedniku Vlade Oreškoviću što je saslušao njihove prijedloge.

Medved je naglasio kako je žurno potrebno imenovati novog ministra hrvatskih branitelja, ali i njegove pomoćnike i suradnike. 'Iznijeli smo prijedlog za žurno rješavanje pitanja, a najvažnije je izrada novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i stradalnika', dodao je Medved.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene