Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tihomir Jakovina:

'Vodno gospodarstvo iskoristilo EU fondove 100 posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 2007. do 2013. godine utvrdili smo da će raspoloživa sredstva iz EU fondova u sektoru vodnog gospodarstva biti iskorištena 100 posto, rekao je ministar.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara potpisali su u petak ugovor o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije za projekt 'Brod 2', vrijedan 8,43 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odštete za Đakovštinu Jakovina: 'To je još jedan kostur iz ormara' Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV Jakovina: Reforme će pokrenuti poljoprivredu, ne proračunski novac

Taj projekt nastavak je na IPA projekt, kojim je Europska unija financirala uređenje vodno-komunalne infrastrukture u Slavonskom Brodu te općinama Podcrkavlje, Bukovlje, Klakar i Gornja Vrba. Projekt 'Brod 2' obuhvatiti će još četiri općine: Brodski Stupnik, Sibinj, Garčin i Donji Andrijevci te rubne i brdske dijelove Slavonskog Broda.

Nositelj projekta je slavonskobrodski Vodovod, a radovi na izgradnji infrastrukture vrijedne 280 milijuna kuna započet će krajem 2016. godine.

Ministri predstavljaju gospodarske trendove

'Ovo je dobar put da osiguramo kvalitetnu uslugu našim građanima. Sustav smo dobro pripremili. Raduje da su u proteklih deset godina gradonačelnici, načelnici i trgovačka društva pripremili veliki broj projekata, tako da neće biti problem iskoristiti sredstva koja su nam na raspolaganju. Analizom prethodnog razdoblja, od 2007. do 2013. godine utvrdili smo da će raspoloživa sredstva iz EU fondova u sektoru vodnog gospodarstva biti iskorištena 100 posto', rekao je ministar Tihomir Jakovina, nakon potpisivanja ugovora.

Projektom 'Brod 2' u potpunosti će biti završena obnova i izgradnja vodoopskrbnog sustava te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Slavonskom Brodu.

'Naš prethodni IPA projekt, koji uključuje pročistač otpadnih voda, ušao je među deset projekata koji se ističu kao primjer dobre prakse na razini Europske unije, ovo je nastavak tog projekta', rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Procjenjuje se da će uključujući prethodni EU projekt gradsko komunalno poduzeće Vodovod povući sredstava u visini jedne milijarde kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene