Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio ogorčeno pismo

Jakovina napustio SDP, Bernardiću poručio: "Osobito me iznenađuje količina gluposti koju u Saboru izgovoriš"

Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr) Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede i predsjednik slavonskobrodskog SDP-a odlučio je napustiti stranku. On je samo još jedan u nizu SDP-ovaca koji se ne slaže sa stranačkim vodstvom na čelu s Davorom Bernardićem i koji se odlučio na radikalni potez.

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića Tihomir Jakovina obavijestio je stranačko rukovodstvo da s danom 18. prosinca napušta SDP. On je samo još jedan u nizu SDP-ovaca koji je odlučio napustiti stranku, a nedavno je to, podsjetimo, učinio i dugogodišnji član stranke Jurica Meić.

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u.

"Prepustio sam samozvanoj 'pobjedničkoj Berinoj ekipi' da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP", ističe Jakovina.

No i tri vijećnička mjesta dovoljna su da se s Mirkom Dusparom, navodi, složi većina u gradskom vijeću i istrguje mjesto predsjednika vijeća, a u gradske tvrtke, nadzorne odbore i upravna vijeća uhljebi još nekoliko članova obitelji i stranačkih poslušnika.
Jakovina naglašava kako je nakon takvih izbornih rezultata bilo logično da se oni analiziraju na tijelima stranke, a članovima podnese račun za katastrofalan izborni rezultat, ali ništa se dogodilo nije.

"To je vjerojatno logično i tebi, Davore, jer takvu analizu za izborni debakl u Zagrebu, koji si ti vodio zadnjih 8 godina, nismo čuli. Umjesto toga, kreće unutarstranačka borba i obračun protiv neistomišljenika, a način na koji se određuje jesi li u ekipi ili nisi još ni danas mi nije sasvim jasan", ističe Jakovina koji podsjeća na slučaj Helene Marić koja je, navodi, izbačena iz stranke zbog proslijeđenog linka s lokalnog portala na svom Facebooku.

"Kad smo već kod tog slučaja, šaljem lijep pozdrav Aleksandri Kolarić. Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci", kaže Jakovina dodajući kako je vrhunac ostavka predsjednika GO Slavonskog Broda Lujića neposredno prije stranačkih izbora i postavljanje Rajka Ostojića za povjerenika brodskog SDP-a.

Podsjeća i kako je Željko Sabo nakon odslužene zatvorske kazne za političku korupciju postao predsjednik GO Vukovara.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje: 

"Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš."

Dodaje i kako se crvenio kada je Bernardić replicirao Culeju u Saboru riječima: "...niste Vi i drugi branitelji krvavih gaća hodali po Velebitu da bi oni pljačkali Hrvatsku."

Jakovina poručuje predsjedniku stranke i da njegovu preplaćenu članarinu zadrži: "Trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene