Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strategija ruralnog razvoja

Jakovina: To su laži i neistine! Imat ćemo odličan program

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da Europska komisija (EK) ima primjedbe na Nacrt hrvatske strategije ruralnog razvoja rekavši kako je sve to 'laž i neistina'.

'To je potpuna neistina jer službeni dokument ruralnog razvoja nismo mogli uputiti, niti je vrijeme za uputiti Europskoj komisiji jer još nismo donijeli potrebne uredbe na nivou Vijeća', kazao je Jakovina novinarima uoči SDP-ovog radnog skupa u Tuheljskim Toplicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

KAKAV APSURD: Domaći uzgajivači meso nemaju kome prodati, a UVOZ raste

Početkom tjedna će se održati sjednica Vijeća ministara u Bruxellesu na kojem se usvaja reformski paket i uredbe za ruralni razvoj. Tek nakon toga, rekao je Jakovina, 'naš program šaljemo na Vladu i na čekiranje EK'.

Tvrdi i kako se na programu mjesecima radi, a 'konzultacije se provode na tjednoj bazi sa stručnim tijelima komisije'. 'Imat ćemo dobar, odnosno odličan program', ustvrdio je.

Na upit o inicijativi Zajednice hrvatskih župana koji su se ponudila da će pomoći oko izrade strategije, Jakovina je poručio: 'Neka rade na svojim projektima i neka ostave ministarstvo da radi odgovoran posao'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene