Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako novac već nije potrošen

EU: Jakovina može dobiti povrat za kartu na Bali, ali za hotel NE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ima pravo na refundiranje troška zrakoplovne karte do Balija, ali ne i hotelskog računa, piše Večernji.

Ministar Tihomir Jakovina ima pravo na refundiranje troška samo ako hrvatski ministri već nisu potrošili financijsku omotnicu koju u proračunu Europske unije imaju za tu vrstu troškova, potvrđeno je za Večernji list u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

EU, međutim, ne pokriva troškove hotela, pa tako ni noćenja ministra Jakovine i njegove pomoćnice na Baliju.

Na Baliju se istovremeno s konferencijom WTO-a na kojoj je bio ministar, održavao i sastanak Vijeća za vanjskotrgovinske poslove EU. Pravilo je, kako je objasnio izvor iz Vijeća, da ministri koji sudjeluju na formalnim sastancima Vijeća EU mogu tražiti nadoknadu troškova zrakoplovne karte bez obzira na to gdje se ti sastanci održavaju, u Europi ili drugdje.

Mladež HDZ-a dočekala Jakovinu: 'Dobro došli s ljetovanja, ministre!'

'Međutim, svaka država članica EU ima godišnju financijsku omotnicu za tu vrstu troškova. Na kraju je na svakoj državi da odluči koje putne troškove želi da joj refundira EU, a koje ne. Troškovi hotela ne nadoknađuju se iz proračuna EU', objasnio je izvor iz Vijeća EU.

Podsjetimo, nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina s pomoćnicom, od 1. do 8. prosinca boravio na Baliju, mladež HDZ-a ga je u zračnoj luci dočekala s transparentima: 'Dobro došli s ljetovanja, ministre'.

Rekli su da su zgroženi neracionalnim postupkom ministra i to 'u tjednu kada se donosi jedan od najvažnijih dokumenata – Državni proračun i kada Vlada provodi rezanje troškova proračunskim korisnicima'.

'Uz to mladež HDZ-a drži neprihvatljivim da Vlada tereti proračun ovakvim službenim putovanjima kad istovremeno tvrdi da nema novca za isplatu putnih troškova prosvjetnim djelatnicima u mjesecu prosincu. Podsjećamo, također, na činjenicu da je uobičajeno da na ovakva putovanja ide tehnička služba Ministarstva stoga ostaje nejasno zašto ministar, u vrijeme kada se smanjuju poticaji poljoprivrednicima, pada proizvodnja domaćih proizvoda i postoji ozbiljna tendencija gašenja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, troši golema sredstva za boravak na ljetovanju', napisali su tada u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene