449041
449041
449041
449041
449041

'Tko se ne odazove na sučeljavanje pokazuje da nema hrabrosti'

  • , 05.09.2016., 11:47
  • Autor:
  • komentara

Objava rezultata terenskog predizbornog istraživanja po izbornim jedinicama završit će u četvrtak 8. rujna. Diljem zemlje više od 4.000 ispitanika u protekla je dva tjedna anketirano - na način da su pred sobom imali izborni listić - sa svim ponuđenim listama.

 
 
 
 
'Logično je da je zadnje predstavljanje najvažnije neposredno prije izbora'
'Logično je da je zadnje predstavljanje najvažnije neposredno prije izbora'

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Čelnike dviju lista koje prema tom istraživanju budu najjače, pozivamo na sučeljavanje programa na Novoj TV 9. rujna, posljednjeg dana kampanje.

Ako je riječ o stranci - zovemo predsjednika stranke, ako je riječ o koaliciji - zovemo predsjednika najveće stranke iz te koalicije. Našeg analitičara, profesora Tihomira Cipeka pitali smo kakvu poruku šalju kandidati dolaskom ili nedolaskom na sučeljavanje.

'To je mogućnost da se vidi kakvu viziju budućnosti jedan ili drugi kandidat nude biračima. Oni time pokazuju poštovanje prema biračima, jer kako ćete voditi zemlju, kako ćete izaći ususret ljudima, kako ćete biti vjerodostojni, a pritom mislim na jednog i drugog kandidata, ako nemate spremnosti da se obratite ljudima koji će vam dati ili neće dati povjerenje', rekao je politički analitičar Tihomir Cipek.

Na pitanje kakvu poruku šalje onaj koji se odluči ne odazvati sučeljavanju, Cipek odgovara:

'Prvo da nema dovoljno hrabrosti drugo da ne poštuje birače i treće da uistinu ne zna što bi rekao. Ljudi su bombardirani informacijama i zapravo je potpuno logično da je zadnje predstavljanje najvažnije neposredno prije izbora i može donijeti tu malenu prednost od jedan ili dva posto glasova i nekog od kandidata učiniti pobjednikom izbora', rekao je Cipek.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se