Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BLIŽI IM SDP?!

''Sukob između HDZ-a i Mosta je konstanta hrvatske politike''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Cipek, politički analitičar, kaže da je sukob Mosta i HDZ-a konstanta hrvatske politike te da tek treba vidjeti kako će se razvijati situacija kad na red dođe rasprava o minimalnoj plaći dužnosnika.

Prvi put premijer je javno na sjednici Vlade ukorio ministra koji pritom nije bio nazočan i ogradio se od njegovih izjava. Tihomir Cipek, politički analitičar, smatra da premijer Andrej Plenković time šalje poruku da štiti institucije hrvatske države, što je zadaća premijera. 

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Tihomir Cipek - 2 GOST DNEVNIKA NOVE TV Je li HDZ podmetnuo Butkovića? "Premijer ima ideju da se direktno ne upusti u to. Ipak ostaje udarac" Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

"Sukob između HDZ-a i Mosta je konstanta hrvatske politike. Most je jedna antisistemska stranka, vidimo da on na neki način nastoji dovesti u pitanje sve političke institucije, no vidjet ćemo kako će se situacija razvijati tek kad krene diskusija vezana uz minimalne plaće dužnosnika i kad krene diskusija vezana uz lokalnu upravu i samoupravu", kaže Cipek, dodajući da će se tada vidjeti čiji je zapravo Most koalicijski partner. 

"Ako će se držati svojih načela i obećanja koja je dao, onda mu je SDP u toj politici bliži i time je zapravo izdao koalicijskog partnera, dovodi Vladu u pitanje. A ako, pak, pristane na ponude koje mu nudi SDP, onda postaje dosljedna stranka koja slijedi svoje programe. Ali onda se zapravo postavlja pitanje zašto je u Vladi i na čiji program ne pristaje", kaže Cipek.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene