Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelji protiv politizacije

'Thompson nastupa na naš dan, nema to veze s izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbor braniteljskih udruga Domovinskog rata grada Zagreba (ZBUDRGZ), koji okuplja udruge branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba, predstavio je danas na konferenciji za novinare koncert Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića prigodom Dana branitelja grada Zagreba, 30. svibnja.

Zagrebački branitelji odbili su bilo kakvu politizaciju tog koncerta i pozvali Zagrepčane da im se pridruže na Trgu bana Jelačića u 21 sat. Predstavnik Zbora Vjekoslav Magaš rekao je da je taj koncert najavljen još prije godinu dana, kad je Thompson održao koncert u povodu Dana branitelja grada Zagreba, bez obzira na sve kontraverze koje su ga pratile. Predsjednik ZBUDRGZ-a Ratko Dragović rekao je da koncert ima humanitarno obilježje, a ove će se godine prikupljati novac za dovršenje crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Dragović je napomenuo i obvezu poštovanja i isticanja simbola i oznaka koje su službena obilježja Republike Hrvatske i Hrvatske vojske te grada Zagreba. Sve ostale smatrat će se neprimjerenim prema braniteljima, prema Marku Perkoviću i državi za koju smo se borili, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana pobjede Thompsonov koncert u Glini: Šest optužnih prijedloga zbog narušavanja javnog reda i mira, nema prijave zbog ''ZDS'' Slika nije dostupna Rezime proslave "Oluje" Thompson u Slunju: Tri prekršajne prijave, policija pregledava i snimku koncerta

Thompson se odazvaopozivu bez ikakvog politikanstva

'Dan branitelja u svim će sadržajima odražavati poštovanje upravo prema hrvatskim braniteljima za ono što su uložili u današnjicu, a nadamo se i budućnost Hrvatske', naglasio je Dragović. Menadžer Marka Perkovića Thompsona Zdravko Barišić rekao je da će koncert biti bolji nego prošle godine, posebice kad je riječ o pozornici i scenskim efektima, pri čemu je dodao da će to biti spektakl kakav još nije viđen na Trgu bana Jelačića. Istaknuo je da je Marko Perković branitelj i da se odazvao pozivu Zbora bez ikakvog politikanstva. Napomenuo je da je 30. svibnja Dan hrvatskih branitelja grada Zagreba i slučajno se poklapa s drugim izbornim krugom za zagrebačkoga gradonačelnika. Istaknuo je da Thompson nastupa na tom koncertu besplatno, a troškove opreme i slično pokrit će nekolicina zagrebačkih branitelja - poduzetnika.

Koncert nema političku pozadinu

Na novinarski upit zašto je Zbor prekjučer priopćenjem reagirao na izjave kandidata za gradonačelnika Zagreba Josipa Kregara, Dragović je odbio bilo kakvu mogućnost da taj koncert ima političku ili neku drugu pozadinu. Dodao je da je 30. svibnja još prije tri godine proglašen Danom branitelja te da će to biti i ubuduće bez obzira na to koja struktura bila na vlasti. Na pitanje kako komentiraju najavljeni koncert srpske pjevačice Lepe Brene u zagrebačkoj Areni Vjekoslav Magaš je odgovorio da nikoga ne žele spriječiti da održi koncert u Zagrebu, ali, dodao je, 'ako je netko (Lepa Brena) za vrijeme Domovinskog rata paradirao u maskirnoj odori bodreći one koji su izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku, to svakako nije primjereno'. 'Osuđujemo izostanak reakcije nadležnih institucija u Hrvatskoj tim povodom', rekao je Magaš i dodao da je Josip Kregar o tom koncertu trebao tražiti očitovanje službenih institucija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene