Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Thompson je fašist'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židovska zajednica Bosne i Hercegovine usprotivila se održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu najavljenom za 10. svibnja s obrazloženjem da je taj hrvatski pjevač "fašist".

Kako u subotu prenosi sarajevski "Dnevni avaz", Židovska zajednica BiH je u povodu najavljenog Thompsonova koncerta uputila pismo tijelima vlasti Sarajevske županije tražeći trenutačni prekid svih priprema za planirani nastup ovog pjevača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Židovska općina zatražila reakcije na Thompsonov koncert Slika nije dostupna Odgođen Thompsonov koncert u Sarajevu

"Sarajevo i BiH gaje stoljetnu međureligijsku toleranciju i zato smo sigurni da ni ovom gradu niti ovoj državi takav koncert ne treba", izjavio je predsjednik sarajevske židovske općine Boris Kožemjakin.

Thompsonov nastup u Sarajevu planira organizirati Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u BiH (HKDD) na čijem je čelu don Anto Jelić. 

On je najavio kako bi koncert bio humanitarne naravi, a nakon prvih negativnih reakcija bošnjačkih dragovoljačkih udruga kazao je kako mu nije jasno zbog čega bi Thompsonov nastup u Sarajevu bilo koga iritirao.

"Nikada nisam čuo da Thompson pjeva nacionalističke već domoljubne pjesme s porukom mira", izjavio je don Anto Jelić.

Boris Kožemjakin kazao je pak kako su iz Židovske zajednice BiH pokušali stupiti u kontakt s Jelićem i objasniti mu zbog čega smatraju neprimjerenim Thompsonovo gostovanje u Sarajevu. 

"Bezuspješno smo pokušali komunicirati s Jelićem no onda smo zaključili kako je bolje i ne ulaziti u polemiku s čovjekom koji organizira koncert prokazanog fašista", izjavio je Kožemjakin.

"Avaz" navodi kako će, nastupi li Thompson ipak u Sarajevu, istog dana biti organiziran još jedan "prosvjedni i antifašistički koncert" uz potporu Židovske zajednice BiH, dragovoljačke udruge "Unije veterana" te Saveza antifašističkih boraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene