Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izvjesnog izbornog poraza

The Economist vidi Karamarka na vrhu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutna situacija na hrvatskoj političkoj sceni, suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu te uhićenje 91-godišnjeg Josipa Boljkovca za zločine s kraja 2. svjetskog rata, više su nego interesantni stranim medijima.

The Economist je u svojem osvrtu o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj, što se tiče izbora i borbe protiv korupcije, istaknuo i jednu zanimljivost - sadašnjeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

U svojem online izdanju, The Economist piše kako se najnovijim uhićenjem Boljkovca, za zločin počinjen prije 66 godina, zapravo nije okoristio nitko drugi nego ministar Karamarko, koji je već otprije najavljivao obračun sa zločinima režima bivše države.

'Prema principu 'tko ima koristi' može se uzeti u obzir pozicija Tomislava Karamarka, hrvatskog ministra unutarnjih poslova, koji je već glasno govorio o progonu ljudi koji su počinili zločine u vrijeme komunističkog režima', piše The Economist.

Isto tako se navodi kako trenutne akcije Karamarka nemaju veze sa samim izborima, već post izbornom politikom. The Economist vidi Karamarka u vrlo jakoj poziciji za preuzimanje vodstva HDZ-a nakon izbornog poraza. 'Ukoliko ima nekoliko bivših komunističkih skalpova u svojoj torbi, bez obzira na njihovu starost, to će ići na ruku njegovom kredibilitetu kod nacionalističkih tvrdolinijaša unutar HDZ-a, koji su gurnuti na margine pod vodstvom Jadranke Kosor', zaključuje ugledni tjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene