Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali smo

Evo kako se auto ponaša u kišnim i zimskim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzina je i dalje jedan od najčešćih neprijatelja sigurnosti na cestama. Posebno je opasno ovo doba godine kada su i uvjeti na cestama loši. Testirali smo kako se ponaša automobil u uvjetima kiše, snijega i leda, čak ni pri malim brzinama nije sigurno.

Ove godine na hrvatskim cestama dogodilo se više od 30 tisuća prometnih nesreća u kojima je poginulo 325 ljudi. Iz HAK-a kažu da su velik problem u prometu mladi vozači. 'Mi nastojimo što više utjecati na mlade vozače, jer statistike kažu da oni nesrazmjerno više sudjeluju u prometnim nesrećama i stradavanjima, nego što ih općenito ima u populaciji vozača', kaže Damir Novak, iz HAK-a.

Pročitajte i ovo Prekoračenje brzine Dnevnik Nove TV pita Kako spriječiti prekoračenja brzine na cestama? Pogledajte rezultate glasanja Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

>> Rezultati novog testa dječjih auto sjedalica

Ako prekoračite brzinu za 50 kilometara na sat , kazne su drastične. Od 5 do 15 tisuća kuna ili 60 dana zatvora. Oduzimanje vozačke na godinu dana te 3 negativna boda. Unatoč kaznama, prebrzih vozača i dalje ima puno. 'Precjenjuju svoje sposobnosti i često precjenjuju svoje automobile dok istovremeno podcjenjuju opasnost. Podcjenjuju cestu, uvjete na cesti i kad se to sve nađe na jednom mjestu, dolazi do velikih problema', kaže Novak.

Uz kišu, snijeg i led koji nas očekuju treba biti još oprezniji s papučicom gasa. U prilogu pogledajte naše testiranje kako se automobil ponaša u kojim vremenskim uvjetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene