Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena bila u čamcu

TEŠKE OPTUŽBE Trogodišnjakov otac upravljao je brodom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da, on je bio krijumčar. On je upravljao brodom, poručila je žena koja je, kaže, bila na brodu i izgubila dvoje od troje svoje djece.

Otac trogodišnjeg dječaka koji se utopio, a čija je fotografija na turskoj plaži zgrozila svijet, optužen je da je krijumčar ljudima koji je bio kapetan na putovanju s kobnim završetkom.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 6 Sve se istražuje Nema nade za pronalazak preživjelih nakon stravične nesreće: Iz potopljenog automobila izvučena dva tijela Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila"

Zainab Abbas koja je na brodu izgubila dvoje od svoje troje djece izrekla je šokantne tvrdnje i dodala kako je za putovanje na brodu za koji je bio zadužen Aylanov otac platila 10.000 dolara.

'Da, on je bio krijumčar. On je upravljao brodom', rekla je, prenosi Herald Sun.

Tvrdi i da su joj krijumčari kojima je dala novac rekli da kapetan na putovanje vodi svoju djecu i ženu te da se ne brine. Kaže i da je brod putovao brže od svojih mogućnosti, te da je na njemu bilo previše očajnih tražitelja azila. Peteročlanoj obitelji rečeno je da će ih biti šest, a kada su stigli na brodu je bilo 14 ljudi.

Kobane oplakuje dječaka čija je fotografija zgrozila svijet

Turske vlasti za incident su optužile četvoricu muškaraca, a trojici je odbijena jamčevina. Otac dječaka nije među optuženima. On je pak u petak odbacio ove optužbe.

'Izgubio sam obitelj, izgubio sam svoj život, izgubio sam sve pa neka govore što god hoće', rekao je on.

Ranije je rekao da je upravljao brodom, ali nakon što je kapetan navodno u panici skočio u more nakon kvara motora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene