Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen mladić

TEŠKA NESREĆA NA ŠOLTI Troje mladih teško ozlijeđeno u naletu glisera: 'To je bilo strašno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretpostavlja se kako je propelerom glisera, nepoznata osoba, teže ozlijedila tri osobe čiji identitet za sada nije potvrđen.

Tri su osobe teško ozljeđene pri naletu gumenog broda na plaži umjestu Nečujam na otoku Šolti, potvrdila je PU splitsko-dalmatinska. Prema karakteristikama zadobivenih ozlijeda, pretpostavlja se kako su iste nastale od kontakta tijela i propelera glisera, kojim je upravljala za sada nepoznata osoba.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Također, prema neslužbenim informacijama, doznajemo da su dvije djevojke i mladić plovili na gumenoj "banani" uz otok Šoltu nakon što je na njih naletio gumenjak.

Automobilom sletjeli u odvodni kanal, vozač poginuo, suvozač teško ozlijeđen

Nesreća se dogodila oko 14 sati, a teže su ozlijeđene tri osobe čiji identitet za sada nije potvrđen. Očevici, među kojima gospođa Jadranka Šamanc, tvrde kako se radi o stranim državljanima koji su se kupali u moru oko jedrilica u mjestu Nečujam.

'To je bilo grozno. Sa susjedom sam ispijala kavu kad smo čule sirene i otišle vidjeti što se dogodilo. Uopće vam ne mogu ispričati kako je to izgledalo. To je bilo strašno', ispričala nam je gospođa Šamanc te dodala kako se u mjestu Nečujam u jutarnjim satima okupilo dvadesetak jedrilica.

'Jedna je cura teško ozlijeđena s teškim ozljedama glave i noge. Još jedna djevojka je ozlijeđena i jedan mladić', rekla nam Šamanc.

'Veliki su to brodovi, oni s gliserima i čamcima, a na njima su svi stranci. Ima ih dvjestotinjak, ako ne i više. Te dvije djevojke i jedan dečko koji su stradali, valjda su skakali s tih brodova i kupali se oko njih kada je gliser naletio', ispričala nam je Šamanc koja kaže kako je osoba koja je uzrokovala ovu tešku nesreću najvjerojatnije s jednog od brodova, također strani državljanin. 

Ozlijeđeni su helikopterom prebačeni u KBC Split gdje će im biti pružena odgovarajuća liječnička pomoć.

Policija je u postaju privela mladića koji je upravljao gumenjakom, te nad njim traje kriminalističko istraživanje. Iako policija nije objavila službeno izvješće, navodno se radi o hrvatskom državljaninu.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska o nesreći je izvjestila nadležno državno odvjetništvo te nadležnu lučku kapetaniju koji su izašli na teren te obavljaju očevid. Nakon očevida bit će poznato više informacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene