Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12. akcija po redu

'Terry Fox Run': Humanitarna akcija prodaje majica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je danas u Zagrebu u humanitarnoj akciji prodaje majice u okviru predstojeće utrke 'Terry Fox Run.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija supokrovitelj je ovogodišnje, dvanaeste po redu humanitarne akcije 'Terry Fox Run' u Hrvatskoj, čija je svrha prikupljanje sredstava za istraživanje raka, te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12. po redu Terry Fox Run: 'Bitno je da smo zajedno i da podržavano dobar cilj'

U proteklih 11 godina od kada se utrka održava u Hrvatskoj prikupljeno je više od četiri milijuna kuna. Središnji događaj, utrka 'Maraton nade' održat će se na Jarunu 18. rujna u organizaciji kanadskog veleposlanstva, Hrvatske lige protiv raka i drugih.

Humanitarna utrka 'Terry Fox Run' svake se godine trči u spomen na kanadskog mladića Terryja Foxa koji je obolio od raka te izgubio nogu. Kako bi prikupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao 'Maraton nade'. Utrku nažalost nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast Terryju Foxu njegova je obitelj pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska, stoji u priopćenju MVPE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene