Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvođači nisu dobili odgovor

Tema istarskog terana još nije riješena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski proizvođači terana nisu dobili odgovor što bi trebali učiniti - ni iz Zagreba ni iz Bruxellesa.

Na redovitom sastanku hrvatskog Ministarstva poljoprivrede s tijelima poljoprivredne uprave Europske komisije, nije se raspravljalo o prihvaćanju hrvatske vinske liste.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Borba za brend Istarski teran izbačen sa slovenskih polica: 'Potez slovenskih kolega nije fer'

No, razmatrala se problematika zaliha hrvatskih vina na europskom tržištu. Vinari svoje etikete neće morati mijenjati do berbe 2013. Takvim su ishodom zadovoljni iako će, kažu, zadovoljstvo biti potpuno tek kad obrane i ime Teran.

>> Istarski vinari: Teran ostaje Teran!

'Ja sam uvjeren da će se to završiti na dobrobit svih naših proizvođača Terana, na način da oni i dalje mogu koristiti ime koje je ovdje već stoljećima. Jedino što je dobro je što smo mi dobili zapravo potvrdu da ćemo s njima moći trgovati na način kao što je to bilo i do sada bez potrebe da ih ponovo etiketiramo, da ih povlačimo s tržišta', kazao je predsjednik udruge Vinistra Ivica Matošević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene