451577
451577
451577
451577
451577

Počeli su teći rokovi za početak rada Hrvatskog sabora

  • , 27.09.2016., 08:01
  • Autor:
  • komentara

Počinju teći rokovi koji se tiču i predsjednice i novoizabranih saborskih zastupnika.

 
 
 
 
Rok za zasjedanje prve sjednice Sabora (Video: Dnevnik Nove TV)
Rok za zasjedanje prve sjednice Sabora (Video: Dnevnik Nove TV)

Danas su počeli teći rokovi koji se tiču i predsjednice i novoizabranih saborskih zastupnika.

A evo kako bi to trebalo izgledati:

Od danas teče rok od 20 dana u kojem treba biti sazvana prva sjednica Sabora. Dakle od danas pa najkasnije do 16. listopada mora se održati prva sjednica.

Ona može biti konstituirajuća, ali i ne mora.

Zastupnike na prvu sjednicu poziva predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Sabor se konstituira izborom novog predsjednika Sabora, a dok se to ne dogodi, sjednici će privremeno presjedavati predsjednik Sabora iz prethodnog saziva - to je Željko Reiner ili ako je on spriječen, predsjedavat će najstariji nazočni izabrani zastupnik.

Treba isto tako reći da Predsjednica počinje s konzultacijama u srijedu poslijepodne i ne postoji ustavom određeni rok u kojem mora nekome dati mandat za sastavljanje Vlade.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se