Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREBROJALI SE

ZABORAVLJENI DJEČAK Tek u Gorskom kotaru shvatili da su zaboravili učenika na Interliberu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici iz Buja posjetili su u petak Zagreb, a na povratku nitko nije primijetio da nedostaje jedan jedanaestogodišnjak. Dok su se njegovi vršnjaci igrali na snijegu u Gorskom kotaru, on je čekao na info-pultu Interlibera.

Majka 11-godišnjeg dječaka iz Buja, koji je s razredom bio na jednodnevnom izletu u Zagrebu, ostala je u šoku kada je shvatila da joj dijete nije nije u autobusu s ostalim učenicima. Šok je bio tim veći što do tada ni njegova razrednica nije znala da dječak nije u autobusu, koji je na povratku zastao na odmorištu Ravna Gora.

"Tu je negdje, igra se na snijegu", odgovorila je zabrinutoj majci koja je telefonom provjeravala gdje joj je sin. Ispostavilo se da je dječak u to vrijeme ostao na info-pultu Interlibera na zagrebačkom Velesajmu, piše Glas Istre

Učenici Osnovne škole Mate Balote iz Buja, njih 70, u petak su otišli u Zagreb posjetiti Interliber. U jednom su se trenutku razdvojili jer je grupa učenika otišla na HRT primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt. U autobusu za Buje nitko nije primijetio da nedostaje jedan učenik, a toga su postali svjesni tek na odmorištu u Gorskom kotaru nakon poziva zabrinute majke. 

Ravnateljica Rosana Jović najavila je "adekvatne korake i sankcije". "Propust je upravo tu što djeca nisu prebrojavana unutar autobusa kada bi bilo uočeno da jedan nedostaje jer onda nemaju mogućnosti nigdje otići. Krenuli smo na put i stali na Ravnoj Gori gdje su djeca, vidjevši snježni pokrivač, iskoristila vrijeme za igru. Ni tada nismo znali da nam fali dijete", ispričala je ravnateljica Jović za Glas Istre.

"Svijet nam se srušio kada je djetetova majka nazvala razrednicu Barbaru Čaleta Markežić i pitala za dijete. Tada smo odmah pokrenuli sve u našim moćima radi rješavanja problema. Budući da je bilo oko 19:30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je. Trenutno nad njim obavljamo nadzor radi utvrđivanja ako mu je potrebna kakva pomoć", rekla je Jović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene