457418
457418
457418
457418
457418

ZABORAVLJENI DJEČAK Tek u Gorskom kotaru shvatili da su zaboravili učenika na Interliberu

Učenici iz Buja posjetili su u petak Zagreb, a na povratku nitko nije primijetio da nedostaje jedan jedanaestogodišnjak. Dok su se njegovi vršnjaci igrali na snijegu u Gorskom kotaru, on je čekao na info-pultu Interlibera.

 
 
 
 
Na ovogodišnjem Interliberu vladale su velike gužve (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Na ovogodišnjem Interliberu vladale su velike gužve (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Majka 11-godišnjeg dječaka iz Buja, koji je s razredom bio na jednodnevnom izletu u Zagrebu, ostala je u šoku kada je shvatila da joj dijete nije nije u autobusu s ostalim učenicima. Šok je bio tim veći što do tada ni njegova razrednica nije znala da dječak nije u autobusu, koji je na povratku zastao na odmorištu Ravna Gora.

"Tu je negdje, igra se na snijegu", odgovorila je zabrinutoj majci koja je telefonom provjeravala gdje joj je sin. Ispostavilo se da je dječak u to vrijeme ostao na info-pultu Interlibera na zagrebačkom Velesajmu, piše Glas Istre

Učenici Osnovne škole Mate Balote iz Buja, njih 70, u petak su otišli u Zagreb posjetiti Interliber. U jednom su se trenutku razdvojili jer je grupa učenika otišla na HRT primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt. U autobusu za Buje nitko nije primijetio da nedostaje jedan učenik, a toga su postali svjesni tek na odmorištu u Gorskom kotaru nakon poziva zabrinute majke. 

Ravnateljica Rosana Jović najavila je "adekvatne korake i sankcije". "Propust je upravo tu što djeca nisu prebrojavana unutar autobusa kada bi bilo uočeno da jedan nedostaje jer onda nemaju mogućnosti nigdje otići. Krenuli smo na put i stali na Ravnoj Gori gdje su djeca, vidjevši snježni pokrivač, iskoristila vrijeme za igru. Ni tada nismo znali da nam fali dijete", ispričala je ravnateljica Jović za Glas Istre.

"Svijet nam se srušio kada je djetetova majka nazvala razrednicu Barbaru Čaleta Markežić i pitala za dijete. Tada smo odmah pokrenuli sve u našim moćima radi rješavanja problema. Budući da je bilo oko 19:30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je. Trenutno nad njim obavljamo nadzor radi utvrđivanja ako mu je potrebna kakva pomoć", rekla je Jović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se