Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva čekali

Tek što je očišćen od snijega, Zavižan odmah postao mamac za izletnike i planinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek neki dan očišćena cesta prema Zavižanu bila je mamac za planinare i izletnike koji su ovu nedjelju iskoristili za šetnju snijegom pokrivenim Velebitom. S njima je bila i ekipa Dnevnika Nove TV.

Velebitski masiv unatoč toplom i južnom vremenu okovan je snijegom i ledom. Raj za planinare. 'Išli bi možda i dalje, ali nemamo sad toliko vremena i ne isplati se baš ići po tim vrhovima, jer dosta ima i snježnih nanosa i treba dosta vremena', kaže Ivica Capan, planinar iz Ogulina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte fotografiju FOTO Primjećujete li nešto čudno na Velebitu? Slika nije dostupna Samo 20-ak minuta od +40 Spas od vrućina na Velebitu: Oaze s vječnim snijegom

Četrdesetu zimu na Zavižanu živi i radi meteorolog Ante Vukušić koji će ovu veljaču pamtiti. 'Ovdje je bilo prvih deset dana veljače maksimalna minus deset, a minimalna minus 24 i to je trajalo tih deset dana uz orkanski vjetar', ističe Vukušić. Cesta do Zavižana probijena je prije tri dana - cestari su imali velikih problema kako bi uopće osposobili prometnicu zbog nanosa snijega koji su na nekim mjestima bili veći i od tri metra. 'Ima dijelova gdje ne mogu proći ni motorne sanjke, a teško je i sa skijama a a na Premužićevu stazu nije ni sanjati još', dodaje Vukušić.

Antin unuk Jakov želi naslijediti djeda s kojim obilazi Velebit. Istinski ljubitelji prirode jedva su dočekali da mogu doći do Zavižana pogotovo po ovako lijepom danu i uživati u šetnji planinarskim stazama kroz još uvijek vrlo dubok snijeg. 'Po ljeti je prekrasno a po zimi zna biti i surovo sve to ima svoje čari i ljepote i ove bure jake i sve to', naglašava Capan. Zima na Velebitu sigurno nije prošla i pitanje je dana kada će pasti novi snijeg. Snijeg i hladnoća zadržat će se bar još mjesec dana-pravi užitak za ljubitelje najljepše hrvatske planine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene