453834
453834
453834
453834
453834

TOGA IMA SAMO KOD NAS Tehnička Vlada u zadnjim minutama mandata održala telefonsku sjednicu o važnoj temi

  • , 17.10.2016., 13:25
  • Autor:
  • komentara

Duboko zabinjava da se na ovakav način dogovaraju neka stajališta koja bi RH trebala imati prema zemljama članicama Europske unije.

 
 
 
 
Ministri na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ministri na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Tehnička Vlada Tihomira Oreškovića danas je održala telefonsku sjednicu, na kojoj su usvojena stajališta Republike Hrvatske za sastanak Europskog vijeća, koji će se održati 20. i 21. listopada u Bruxellesu.

Riječ je o pregovaračkim pozicijama koje će RH zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije pa su iz Vlade poručili da njihov sadržaj ne mogu objaviti. Dodali su da će Vlada o svemu izvještavati Hrvatski sabor.

Čak i ako zanemarimo nevjerojatnu činjenicu da jedna tehnička Vlada, kojoj je usto izglasano nepovjerenje, održava telefonsku sjednicu praktički u zadnjim minutama svojeg mandata, jer je na dnevni red sjednice Sabora već uvršteno izglasavanje nove Vlade, duboko zabrinjava podatak da se na ovakav način dogovaraju neka stajališta koja bi RH trebala imati prema zemljama članicama Europske unije.

Posljednju sjednicu Oreškovićeva Vlada održala je prošlog tjedna, barem su tako tada isticali (da je riječ o oproštajnoj sjednici). Koliko današnje telefonsko dogovaranje prema van djeluje ozbiljno za vladu jedne nazivno demokratske zemlje, svatko može sam prosuditi.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se