Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STAJALIŠTA PREMA EU

TOGA IMA SAMO KOD NAS Tehnička Vlada u zadnjim minutama mandata održala telefonsku sjednicu o važnoj temi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duboko zabinjava da se na ovakav način dogovaraju neka stajališta koja bi RH trebala imati prema zemljama članicama Europske unije.

Tehnička Vlada Tihomira Oreškovića danas je održala telefonsku sjednicu, na kojoj su usvojena stajališta Republike Hrvatske za sastanak Europskog vijeća, koji će se održati 20. i 21. listopada u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Riječ je o pregovaračkim pozicijama koje će RH zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije pa su iz Vlade poručili da njihov sadržaj ne mogu objaviti. Dodali su da će Vlada o svemu izvještavati Hrvatski sabor.

Čak i ako zanemarimo nevjerojatnu činjenicu da jedna tehnička Vlada, kojoj je usto izglasano nepovjerenje, održava telefonsku sjednicu praktički u zadnjim minutama svojeg mandata, jer je na dnevni red sjednice Sabora već uvršteno izglasavanje nove Vlade, duboko zabrinjava podatak da se na ovakav način dogovaraju neka stajališta koja bi RH trebala imati prema zemljama članicama Europske unije.

Posljednju sjednicu Oreškovićeva Vlada održala je prošlog tjedna, barem su tako tada isticali (da je riječ o oproštajnoj sjednici). Koliko današnje telefonsko dogovaranje prema van djeluje ozbiljno za vladu jedne nazivno demokratske zemlje, svatko može sam prosuditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene