Obavijesti Video Pretražite Navigacija

TDR: Učinili smo sve da se situacija u Zagrebu riješi mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je sinoć policija deložirala radnike bivše Tvornice duhana Zagreb i članove Novog sindikata iz kruga tvornice u Jagićevoj ulici, glasnogovornik Tvornice duhana Rovinj Predrag Grubić danas je ustvrdio kako je Uprava TDR-a učinila sve da se protupravno zaposjedanje zagrebačkog pogona riješi na miran i zakonit način.

"Na sinoćnji tijek događaja u Zagrebu, unatoč svim naporima, nismo mogli utjecati. 

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Vraćanjem u posjed zagrebačkog pogona stvoreni su uvjeti za dijalog s radnicima na socijalno, odgovoran i prihvatljiv način, jer mi smo uvijek bili za razgovor", izjavio je Hini Grubić. 

Dodao je kako će se Uprava TDR-a znati adekvatno postaviti u razgovorima s bivšim radnicima zbog ugleda i poslovne budućnosti tvrtke. 

Grubić je još jednom podsjetio da su svim radnicima koji nisu prihvatili preseljenje u Kanfanar, gdje je izgrađena nova tvornica, ponuđene otpremnine od prosječno 365.000 kuna u bruto iznosu, što je više od zakonom propisanog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene