Obavijesti Video Pretražite Navigacija

TDR: Ispričajte se i dobit ćete otpremninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Tvornice duhana Rovinj (TDR) donijela je odluku o isplati otpremnina tridesetorici radnika zagrebačkog pogona uz uvjet da se u roku od 30 dana očituju da su sudjelovali u nezakonitom oduzimanju zagrebačkog pogona.


Uz to se moraju i ispričati za štetu nanijetu TDR-u, ograditi se od aktivnosti Novog sindikata i Hrvatske udruge sindikata, te odustati od sudskih postupka protiv bilo koje članice Adris grupe.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Analiza Hrvoja Krešića Hoće li trojac iz Uprave Ine ostati bez otpremnina? "Razrješenje ne znači da oni neće zatražiti zadovoljštinu na sudu" Ilustracija - 1 Odnosi na poslu Koja su vaša prava ako dajete otkaz i kolika je otpremnina? Provjerili smo na što treba obratiti pozornost

Iz Uprave TDR-a danas je priopćeno kako je ta odluka donijeta nakon što su se Radničko vijeće i Sindikalna podružnica PPDIV-a u ime 1200 zaposlenih u TDR-u odredili o slučaju zagrebačkog pogona.

Radnici stječu pravo na isplatu naknade u visini koja će se obračunavati jednako kao i radnicima koji su prihvatili otpremninu po posebnim uvjetima.

Uprava je potvrdila da je podnijeta kaznena prijava protiv Marija Ivekovića, Slavice Lovrić i ostalih organizatora prosvjeda u zagrebačkom pogonu tvornicer. Radnicima protiv kojih je podnijeta kaznena prijava pravo na naknadu bit će zadržano do pravomoćnog okončanja postupaka.

Ukoliko se pravomoćnom presudom utvrdi obveza naknade štete, pravo na isplatu naknada i obveza za naknadu štete bit će međusobno prebijeni.

Pri donošenju odluke o isplati otpremnine, Uprava ističe kako je poštivala zahtjeve Radničkog vijeća i Sindikata, te uzela u obzir suradnju TDR-ovih službi i Vladina ureda za socijalno partnerstvo.

Radničko vijeće Tvornice duhana Rovinj i podružnica Sindikata poljoprivrede u TDR-u nedavno su se usprotivili isplati otpremnina radnicima bivše Tvornice duhana Zagreb koji su protekla četiri mjeseca zaposjeli pogon u Jagićevoj ulici, tražeći poništenje privatizacije kojom je TDR postao vlasnikom TDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene