453971
453971
453971
453971
453971

U SABORU SVE PO STAROM "Oporba tu igra jednu igru"

  • , 18.10.2016., 14:41
  • Autor:
  • komentara

"S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori, a s druge im pokušavaju objasniti da se krši procedura."

 
 
 
 
Analiza Tatjane Krajač (Video: Vijesti u 14h)
Analiza Tatjane Krajač (Video: Vijesti u 14h)

Reporterka Nove TV Tatjana Krajač kazala je da sjednica Sabora teče prilično sporo, a usto je počela stankom koju su tražili klubovi zastupnika.

"Tek se onda počelo raspravljati o još jednom zakonu koji je uvjet Mosta. Zapravo, oporba tu, moram reći, igra jednu igru. S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori. Dakle, ako vladajući sami nemaju dovoljno ljudi koji bi raspravljali i donosili zakone na odborima, oporba može otići i srušiti im kvorum.

S druge strane pokušavaju im objasniti da se krši procedura i da većina zakona koji su uvjet Mosta i koji će očito biti raspravljeni i izglasani jer je to dogovor s HDZ-om - neće zaživjeti, točnije, trebali bi biti predmet rasprave Ustavnoga suda i moguće odbijeni.

Nadalje, ovdje lagano već teku i pripreme za sutrašnji dan, kada bi trebala biti rasprava o mandataru i njegu timu, točnije izglasavanje rasprave Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima."

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se