Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANALIZA TATJANE KRAJAČ

U SABORU SVE PO STAROM "Oporba tu igra jednu igru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori, a s druge im pokušavaju objasniti da se krši procedura."

Reporterka Nove TV Tatjana Krajač kazala je da sjednica Sabora teče prilično sporo, a usto je počela stankom koju su tražili klubovi zastupnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrila inspekcija Skandal u BiH, šokantna analiza! Prodavali burek s junetinom, a u njemu ustvari bilo nešto sasvim drugo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

"Tek se onda počelo raspravljati o još jednom zakonu koji je uvjet Mosta. Zapravo, oporba tu, moram reći, igra jednu igru. S jedne strane žele pokazati vladajućima, prvenstveno Mostu i HDZ-u, da o njima i dalje ovise odbori. Dakle, ako vladajući sami nemaju dovoljno ljudi koji bi raspravljali i donosili zakone na odborima, oporba može otići i srušiti im kvorum.

S druge strane pokušavaju im objasniti da se krši procedura i da većina zakona koji su uvjet Mosta i koji će očito biti raspravljeni i izglasani jer je to dogovor s HDZ-om - neće zaživjeti, točnije, trebali bi biti predmet rasprave Ustavnoga suda i moguće odbijeni.

Nadalje, ovdje lagano već teku i pripreme za sutrašnji dan, kada bi trebala biti rasprava o mandataru i njegu timu, točnije izglasavanje rasprave Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene