Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena pravila

Tarifa Revolucija: Istražili smo što se krije iza čitave zbrke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li tarifa Revolucija mobilnog operatera Tele2 ipak predobro zvučala da bi bila istinita? Iz Tele2 za Dnevnik.hr objasnili su čitavi slučaj.

Udruga za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga oglasila se priopćenjem u kojem Tele2 optužuju za moguću i smišljenu prijevaru na štetu korisnika.

Pročitajte i ovo PR Jasno, jednostavno i digitalno Uz nove Tomato tarife korisnici pametno upravljaju svojim troškovima i uslugama Psihologinja Helena Rašić Radauš TELE2 donosi Za one kojima treba nacrtati: Što naši najmlađi misle o svojoj sigurnosti u prometu?

Radi se o popularnoj tarifi koja je nudila neograničeno telefoniranje i slanje SMS poruka prema svim tarifama i mobilnim operaterima u Hrvatskoj. Neograničeno je u početku značilo 5.000 minuta razgovora i 3.000 SMS poruka u mjesecu. No, neograničeno je potom srezano na 2.000 minuta razgovora u mjesecu.

Predsjednik Udruge Telekom Đuro Lubura kaže kako se po njegovom mišljenju radi o obmani javnosti. 'Iz Uprave, a i djelatnici korisničke službe nekoliko su puta ponavljali kako tarifa Revolucija nema nikakve kvake, te nema sitnih slova na dnu ugovora koji otkriva pravu istinu', tvrdi.

Pojašnjava kako 5.000 minuta besplatnog razgovora, po Načelu pravednosti, najvjerojatnije jest dosta za 99 posto korisnika, pa zbog toga iz Udruge Telekom nisu željeli stvarati probleme.

Pozitivne promjene na tržištu

'Pretpostavljali smo da će tarifa Revolucija ipak uzrokovati pozitivne promjene na tržištu telekomunikacija, odnosno, da će i drugi mobilni operateri početi nuditi povoljnije cijene razgovora i SMS-ova, što je odlično za korisnike', pojasnio je Đuro Laburu.

No objasnio je do kakvog je problema naknadno došlo. 'Nakon par mjeseci Tele2 besplatne minute razgovora u tarifi Revolucija sveo je na 2.000 minuta, uz dodatno ograničenje od 200 minuta za brojeve 092. Korisnici koje prekorače dopuštenje, budu isključeni bez ikakvog upozorenja, i bez dopuštenja da više ikako vrate svoj stari broj', rekao je Đuro Lubura.

Naglasio je kako se po njegovom mišljenju radi o nepoštenom zavaravanju korisnika. 'Ako se dokaže da se radi o planskoj prevari, onda je ovdje riječ o kaznenom djelu prevare', zaključio je.

'Mijenjanje tarife s ciljem zaustavljanja zloporabe' 

Voditeljica odnosa s javnošću Tele2 Valentina Junaci prvo je uputila ispriku svim korisnicima ako Tele2 nije jasno iskomunicirao Načelo pravednosti korištenja tarife Revolucija. 

'Naša je nakana uvijek biti i ostati transparentni i jasni u svojoj komunikaciji. Međutim, prevare i zloupotrebe nešto su s čime se telekomunikacijska industrija susreće, posebice kada je riječ o tarifama koje znaju uzdrmati tržište, poput naše Revolucije. Revolucija je tarifa koja korisniku pruža najveću vrijednost za novac i niže cijene te tada morate preuzeti rizik i biti svjesni izazova koje ona može donijeti', rekla je Junaci.

Dodala je kako sve cjenike prati Načelo pravednosti kako bi se operateri zaštitili od agresivnog ponašanja i zloupotrebe te omogućili svim korisnicima da uživaju u pogodnostima takve tarife.

'Nekoliko računa stvorenih za zloupotrebu u suprotnom bi uništilo svaku priliku da ta ponuda bude dostupna onom velikom dijelu korisnika koji nije sklon prevarama', dodala je Junaci.

>> Telefoniranje i slanje SMS poruka neće poskupjeti!

Naglasila je kako je Tele2 u dva posto računa korisnika Revolucije otkrio zloporabu te je, poštujući propise navedene u Načelu pravednosti naveo kako se tarifa Revolucija sada odnosi samo na 2.000 minuta poziva prema svim ostalim mrežama dok minute unutar Tele2 mreže ostaje neograničena.

'Načelo se odnosi i na 200 minuta poziva prema tarifama u kojima primatelj poziva ostvaruje dodatne kune na vlastitom računu. Kako bilo, Tele2 će i ovdje njegovati individualan pristup korisnicima te ćemo pomno pratiti samo one korisničke račune koji upućuju na potencijalnu prevaru. Minute unutar Tele2 mreže ostaju neograničene', potvrdila je voditeljica odnosa s javnošću Tele2.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene