Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod rta Savudrije

Talijani ilegalno u našim vodama na rekreacijskom ribolovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomorska policija jučer je 5,3 nautičke milje od rta Savudrije, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, zatekla talijansku brodicu.

Na brodici su se nalazila tri talijanska državljana u dobi od 44, 60 i 70 godina koji su bez dozvole bili u rekreacijskom ribolovu uz uporabu štapa i role, izvijestila je istarska policija.

Pročitajte i ovo Jahta pokosila ribaricu Teška nesreća Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu Slika nije dostupna Dvije slovenske ribarice zatečene u hrvatskim teritorijalnim vodama

Utvrđeno je da je 70-godišnji Talijan upravljao brodicom na motorni pogon bez registracijske oznake te da prije plovidbe nije nabavio pomorsku vinjetu niti ovjerio popis posade i putnika u ovlaštenoj lučkoj kapetaniji u Hrvatskoj, čime je počinio prekršaj iz Pomorskog zakona.

Policija je utvrdila da 70-godišnjak nije ispunio dužnosti voditelja brodice namijenjene športu i razonodi, to jest da nije najkraćim pomorskim putem uplovio u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet, s graničnim prijelazom radi granične kontrole, niti je nakon dolaska iz inozemstva iz talijanske luke Monfalconea graničnoj policiji predao popis članova posade i putnika na plovilu i dao na uvid njihove putne isprave.

Policija je utvrdila da su trojica Talijana nezakonito ušla u Hrvatsku pa je protiv 70-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i prekršaja iz Zakona o strancima, a protiv 44-godišnjaka i 60-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog iz Zakona o strancima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene