Obavijesti Video Pretražite Navigacija
75 djelatnika otpušteno

TAKSISTI DOBILI PRVU PLAĆU I OTKAZ Cammeo se povlači iz Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taksi Cammeo obustavlja poslovanje u Splitu, nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković javno rekao da je poslovni model po kojem tvrtka Cammeo posluje u Splitu nelegalan.

"Tijekom protekla dva tjedna, inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 Cammeovih vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna. S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno tijelo iznijelo stav o modelu poslovanja koji već godinama provode turističke agencije i razne rent-a-car kompanije, Cammeo grupa je odlučila postupiti sukladno zakonu. Kao tvrtka koja se u svojem poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima poštujući pritom sve zakonske odredbe, Cammeo grupa spremna je surađivati s resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi pridonijela razvoju procesa liberalizacije", poručuju iz Cammea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno istražuje Zaposlenik Taxi Cammea otkrio šokantnu informaciju: "Ovaj sam mjesec radio 324 sata" Slika nije dostupna I dalje prevoze putnike Ministar je rekao da je nelegalan, no Uber i dalje posluje: "Mi nismo taksi"

„U svim gradovima u kojima poslujemo, radimo potpuno legalno i ne želimo biti prozivani za nelegalan rad. Žalosti nas činjenica što su najveći protivnici liberalizacije taksi-tržišta najveći porezni dužnici. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrsta jamstva i obećanje da će se proces liberalizacije provesti te se toplo nadamo da će do toga doći u što je moguće skorijem roku. Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasaru na javnoj podršci u hajci protiv Cammea čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi-udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali javnu podršku.“, rekao je između ostalog generalni direktor Cammeo grupe, g. Vladimir Minovski.

Cammeovi zaposlenici u Splitu su danas dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz.

Iz Cammea poručuju kako će nastaviti s radom u Splitu i omogućiti povratak na posao svih 75 otpuštenih djelatnika, čim se za to steknu uvjeti.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene