Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo se baš iskazali

Tajni kupci dokazali - koliko često će vas prodavač u Hrvatskoj pozdraviti kad uđete u trgovinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U konkurenciji svih zemalja regije, Hrvatska se gotovo u svim kategorijama svrstala na sredinu.

Agencija Heraklea provela je regionalno istraživanje o kvaliteti usluga u maloprodaji. Istraživanje je provedeno zahvaljujući tajnim kupcima na ukupno 800 lokacija u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Pročitajte i ovo Britanski par na ljetovanju na Kreti uzbuna na otoku Muž i žena bježali iz restorana bez plaćanja računa? Njihovo objašnjenje je sve: "Nije bilo dovoljno pečeno" Ilustracija Škrtac na francuskoj rivijeri Ostavio pozamašnu napojnicu, ali tih 500 eura nije bilo dovoljno: Konobar ga potom slijedio do parkirališta

U Hrvatskoj je 82,77 posto djelatnika pozdravilo kupca, odnosno gosta ili klijenta na dolasku i odlasku s čime je treća u regiji. Bolje kotiraju Srbija i Slovenija. Dosta lošije hrvatski su djelatnici prošli u kategoriji u kojoj ih se ocjenjivalo koliko ih je postavljalo pitanje kupcu. Tu smo posljednji s postotkom od 60,14 posto. Najbolje su kotirali Srbi s 83,74 posto.

U zlatnoj sredini smo i po pitanju poznavanja proizvoda koji djelatnici prodaju sa 84,35 posto djelatnika koji su poznavali proizvod. Najbolji su opet Srbi sa 93,55 posto. Na sredini smo i po broju djelatnika koji su zahvalili na kupnji sa 73,83 posto.

Drugi smo u kategoriji crossellinga, tj. ponude dodatnog proizvoda kupcu, sa 41,55 posto djelatnika koji su ponudili dodatan proizvod.

Što se ukupnih rezultata tiče tu smo na trećem mjestu sa 70,65 posto što je gotovo neprimjetan rast u odnosu na prošlu godinu. Najbolje se rangirala Slovenija sa 79, 48 posto, a najlošije Crna Gora sa 58 posto

Ista agencija provela je i istraživanje 'Iš'o medo u dućan' koji je trajao prvu polovicu veljače, a u sklopu kojeg su tajni gosti posjetili 1000 lokacija diljem Hrvatske - ugostiteljske objekte, objekte financijskog sektora te maloprodajne objekte.

Najčešće pozdravljaju djelatnici u ugostiteljstvu (92,27 posto), a regionalno gledajući, najviše pozdravljaju u Istri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene