Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas turizam, sutra glad

Tajkunova crpka trebala bi osvanuti usred apartmanskog naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona je tek počela, ali oko tisuću vlasnika apartmana u Rogoznici već se hvata za glavu da je za njih sve propalo. U njihovu naselju na mjestu gdje su najljepše plaže tajkun i vlasnik rogozničke Marine Frapa gradi benzinsku crpku za jahte.

Vlasnici apartmana zastavu već spuštaju na pola koplja. Tajkun Franjo Pašalić u neposrednoj blizini namjerava izgraditi benzinsku stanicu za jahte i tako otjerati njihove goste. 'Tajkun ima svoj interes, to je sasvim normalno. Međutim, začudno nema institucije koje se tim bave', kaže vlasnik apartmana Vaso Bijelić.

Pročitajte i ovo Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija Podijelio na društvenoj mreži Oglas za apartmane na Jadranu privukao niz pozitivnih komentara: "Ove godine iznajmljujem samo domaćima"

Crpka je već ucrtana u njihovoj uvali. Goste apartmana ubrzo će zamijeniti bogati jahtaši. Većina vlasnika apartmana treće je životne dobi. Boje se ni manje ni više nego gladi. 'Većina nas završila bi u pučkoj kuhinji. Možda bi Pašaliću bilo pametno da u Rogoznici napravi kuhinju', dodaje Ivo Jušić, inače umirovljenik.

Vlasnik velikog carstva u Rogoznici Franjo Pašalić o crpki ne želi kazati ni riječi. Iz općine, pokušavaju umiriti iznajmljivače. 'Pumpa se radi prema najstrožim standardima. Sigurno neće biti napravljena tako da ugrozi kvalitetu, čistoću i ljepotu mora', tvrdi Sandra Jakelić iz općine Rogoznica. Preostalo je još da se crpka za jahte izgradi. Goste tisuću vlasnika privlačnih apartmana, zamijenit će gosti jednog jedinog čovjeka.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene