Obavijesti Video Pretražite Navigacija

T-HT traži sudsku zabranu "bijelog štrajka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
T-HT je od zagrebačkog Županijskog suda zatražio zabranu "bijelog štrajka" u toj kompaniji, doznaje se od sindikata organizatora štrajka.

T-HT traži zabranu organiziranja i poduzimanja "bijelog štrajka", koji su dva sindikata započela u ponedjeljak zbog nezadovoljstva najavljenim promjenama u politici plaća, a prvo ročište sazvano je sutra.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Kod "bijelog štrajka" nema prekida rada, već opstrukcije i usporavanja radnog procesa.

"Smatramo 'bijeli štrajk' legalnim jer on ne podliježe proceduri koja je uobičajena za pokretanje normalnog štrajka", rekao je predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Jadranko Vehar.

Sindikalci su jučer ustvrdili da u "bijelom štrajku" sudjeluje 2000 zaposlenih u T-HT-u, što je dovelo do pada prometa, primjerice u T-centrima, i do 70 posto.

Uprava je pak opovrgnula sindikalne podatke tvrdeći da u kompaniji praktički nitko ne štrajka, što potvrđuje uobičajenih 80 posto razine usluge, dok je prodaja čak zabilježila 15 posto više korisnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene