Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa pomaže

Hannes Swoboda: Europa mora pokazati solidarnost s poplavljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hannes Swoboda obišao je poplavljenu Slavoniju i poručio da će EU pomoći Hrvatskoj.

Europska unija pomoći će Hrvatskoj stradaloj u poplavama, najavio je u srijedu u Zagrebu Hannes Swoboda, predsjednik kluba socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve"

'Europa mora pokazati solidarnost. Europa će sigurno pomoći jer to je važan element Europe: ako se građanima dogodi nešto nepredviđeno, Europa pomaže', rekao je Swoboda koji je tijekom posjeta Hrvatskoj obišao poplavljenu Slavoniju, a u srijedu je bio i na sjednici kluba zastupnika SDP-a u Saboru.

Uoči izbora za Europski parlament Swoboda je izrazio nadu u veći odziv nego u travnju 2013. 'Mogu razumjeti za prošli put, ljudi su nakon toliko razgovara o Europskoj uniji bili malo zasićeni, ali važno je sudjelovati u demokratskom procesima', rekao je i podsjetio da 'još ima mnogo zemalja u kojima se ne može glasovati i odlučivati o budućnosti'.

Voda nadire prema Soljanima: Mještani tvrde da im je onemogućena obrana!

Predsjednik kluba socijalista i demokrata u Europskom parlamentu smatra da ako socijalisti i demokrati pobjede, treba obnoviti dijalog s građanima. 'U mnogim zemljama vlada nezadovoljstvo zbog nedovoljne aktivnosti i sudjelovanja u europskim diskusijama. Moramo preuzeti odgovornost kao političari, ojačati dijalog, objasniti im zašto trebamo Europu, zašto ne može svatko sam rješavati pitanje vanjske sigurnosne politike ili ekonomske politike.

No Swoboda smatra da se neki dijelovi zakonodavstva 'trebaju vratiti državama članicama jer samo živciraju građane. A mi se moramo koncentrirati na važna pitanja i obranu interesa naših građana u globalnome svijetu u kojem druge sile poput Kine stalno jačaju', rekao je Swoboda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene