Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meso ili tofu?

Svjetski Dan bez mesa proslavljen besplatnim grahom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tofu, seitan, grah bez kobasice ili slanine - sve su to mogli kušati građani na glavnom zagrebačkom trgu povodom Svjetskog dana bez mesa. Mnogi su se iznenadili ugodnim okusima, ali i ne baš ugodnim cijenama vegetarijanskih delicija.

Svjetski dan bez mesa s besplatnim grahom na glavnom zagrebačkom trgu. Naravno, bez ijedne kobasice! No ni proizvodi bez mesa nisu baš pristupačni. Za kilogram dimljenog ili svježeg tofua, odnosno sira od soje, potrebno je izdvojiti između 60 i 100 kuna. 'Nažalost, možda jesu malo skuplji, ali su puno zdraviji od onoga što se inače može kupiti od mesa ili od mlijeka što ustvari nam s druge strane jako i škodi', kaže prodavačiva Sanja.

Pročitajte i ovo Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju Kupnja pred blagdane Približava se Božić Cijene podivljale uoči blagdana: "Skupo, jako skupo, mi penzići ne možemo si to priuštiti"

A je li njihova prehrana zadovoljavajuća, građani su mogli i besplatno izmjeriti. Vegetarijanske delicije, ili kvalitetan komad mesa - svatko ima svoj izbor. No jedno im je zajedničko - visoka cijena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene