Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Orači iz cijelog svijeta

Svjetska smotra oranja u Biogradu na moru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je domaćin Svjetskog prvenstva u oranju! Naziv natjecanja zvuči zanimljivo, ali sve izgleda još neobičnije kad se spomene ime grada domaćina. To je Biograd na moru.

31 zastava svijeta na vrhu je kabine traktora uz dimnjak. A svim natjecateljima ista nedoumica. Prvenstvo u oranju njiva u gradu na moru. Biogradu. 'Da, malo sam iznenađen. Poznajem Europu. Ovdje su samo more i planine, ali izgleda da ima i oranica', kaže Hannau Alander, iz Finske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održat će se unatoč nevremenu Svjetsko natjecanje u oranju u Biogradu na moru! Slika nije dostupna Obožavatelji traktora i zemlje Upoznajte hrvatske reprezentativce u - oranju!

>> Upoznajte hrvatske reprezentativce u - oranju!

Ima nepreglednih oranica i polja, kao u Slavoniji. Stručnjaci kažu kako Dalmatinci nisu slabiji orači, naprotiv. 'U svakom slučaju manje oru nego Slavonci, zato što se u Slavoniji uzgajaju ratarske kulture, a bolji su na natjecanjima', kaže Luka Čuljak, iz ministarstva poljoprivrede.

'Znamo i mi njivu izorati!', poručuju Dalmatinci. Svjetska smotra u Biogradu okuplja orače iz Kanade, Novog Zelanda, Kenije i niza zemlaja. Dvojica najboljih predstavljaju našu zemlju. Sve se sprema kao za nogometno svjetsko prvenstvo. Još samo dva dana i zanimljive igre mogu početi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene