Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2,6% za 2018. godinu

Svjetska banka povećala je procjene rasta hrvatskog BDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč velikoj poslovnoj krizi Agrokora koju osjeća i ostatak gospodarstva, Svjetska banka povećala je procjene rasta hrvatskog BDP-a u godinama koje dolaze.

Za iduću godinu povećali su prognozu gospodarskog rasta na 2,6 posto, a za 2019. prognozu su povisili na 2,8 posto. Ekonomski stručnjaci ističu da to i nije tako dobra vijest, jer su prognoze i dalje premale u odnosu na razinu gospodarskog rasta kakvu Hrvatska treba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Andrej Plenković Aktualne teme Plenković o prijetnjama koje je dobio preko frizera: "Ima tko se brine o tome''

''Hrvatsko gospodarstvo ulazi u zonu ekonomske stagnacije jer će stope rasta biti niže od potrebnih kako bi se nadoknadio gubitak iz 2008. godine. Zbog toga bi Vlada morala poduzeti neke daljnje korake u poticanju gospodarskog rasta, prije svega privlačenju investicija i poticanju domaćih investitora'', rekao je Damir Novotny, ekonomski stručnjak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene