Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada za najbolju svjetiljku na svijetu

Svjetiljka pulskog dizajnera osvjetljavat će britanski dvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je proglašena najinovativnijim proizvodom na tržištu, svjetiljka pulskog dizajnera rasvjete Deana Skire, u oštroj konkurenciji osvojila je i prestižnu nagradu za najbolju vanjsku svjetiljku u svijetu. Nagrada ravna filmskom Oskaru dodijeljena je u Londonu.

I-Luna je postala svjetski hit. Za nju se zainteresirala i sama kraljica. 'Istog časa kad je lampa prezentirana u filijali tvornice, dva light dizajnera londonska su odmah naručili tu lampu da se instalira u jednom drvoredu u Buckingamskoj palači', rekao je Dean Skira, dizajner rasvjete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Namijenjena upravo za oble, vertikalne objekte osvjetljavat će kraljici put prilikom večernje šetnje.'Neki ljudi kad su vidjeli upaljenu su primijetili da u biti izgleda kao ogrlica kad se upali tako da...nazvat ćemo kraljicu , pa ćemo je pitati reakcije', dodao je Dean.

No osim kraljice, u posve novom osvijetljenu uživat će i svi oni koji posjete najveću londonsku katedralu. 'Pauls katedrala isto uređuje se okoliš oko nje i taj vanjski pejzažni dio okoliša', kaže Dean.

Svjetiljka nastala spontano

Sama svjetiljka, kaže njen autor, nastala je spontano. Kao odgovor na specifične zahtjeve nerješive postojećom ponudom na tržištu. 'Ja sam naravno vjerovao u taj proizvod od samog početka i izuzetno sam bio samouvjeren da je to proizvod koji stvarno dobro funkcionira', kaže.

Na godišnjoj dodijeli prestižnih nagrada, u konkurenciji s najvećim svjetskim brendovima, ILuna je proglašena najboljom. 'Nakon što su pročitani finalisti on je proglasio tipično, the winner is...i onda je to odjeknulo vriskom za našim stolom i bilo je stvarno uzbudljivo', prisjetio se Dean.

Po nove dojmove putuje u Frankfurt gdje će u travnju na najvećem svjetskom sajmu rasvjete ILunu i službeno predstaviti. Sretno!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene