Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vjerovali ili ne'

Svjedočio student koji je faks upisao 1975.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Index dva, u kojemu je, uz studente i posrednike, optuženo i 10 profesora, više nalikuje priči za rubriku 'vjerovali ili ne' nego pravosudnom postupku. Evo i zašto.

Na klupi za svjedoke jutros 54-godišnji student. Indeks je kaže izgubio, no ne i pravo studiranja. Posredniku Mladenu Budoru, tvrdi, dao je 50.000 kuna za nastavak studija.

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu

Damir Vinković fakultet je upisao 1975. godine, ali ne sjeća se točno do kuda je stigao. Iako 20-ak godina mlađi, amneziju na slična pitanja imao je jutros i njegov kolega Juraj Patekar koji također nije znao odgovoriti na pitanje kada je polagao zadnji ispit. Osmijeh na licu prisutnih samo se širio. Pogotovo tijekom slušanja tajnih USKOK-ovih snimki.

Glavni lik Mladen Budor, tema - kako položiti ispit. 'Dođeš gore dobar dan, dobar dan. Ja sam prošao kod vas pismeni, mene je prodekan kod vas preporučio Badanjak. Okej?', na sudu se čula snimka na kojoj je Mladen Budor studentu Marku Mihaljeviću davao upute.

Kako bi kupili set ispita studenti su prodavali što su imali. Marko Mihaljević Mladenu Budoru rekao je kako je prodao dionice, a po novac se išlo i preko granice. Budorov uhodani biznis često je ometala supruga koja ga je neprestano zvala kako bi izmamila novac za cipele.

Hoće li i koga USKOK-ove snimke koštati još se čeka. Sutra se sluša drugi dio. Budor i profesori i dalje tvrde - nismo krivi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene