Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popunjavanje budžeta

Svirači po hrvatskim ulicama: 'Spajamo ugodno s korisnim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepa je šetnja ulicama uz glazbu uličnih svirača. Neki su ondje da nadopune kućni budžet, neki da si dodatno zarade za ljetovanje, no svima je zajednička ljubav prema glazbi.

Već deset godina Tomislav Kovačević na gitari uljepšava atmosferu zagrebačkih gornjogradskih ulica. Iskusno oko već zna prilagoditi repertoar i iznenaditi turiste. 'Već po vodičima znam od kuda dolaze', rekao je Tomislav.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Aleksandar i Marija, ulični svirači, Zadar ne koriste samo kao turističku destinaciju već i kao svoju pozornicu. 'Ljudi, pogotovo Zadrani, jako vole ulične svirače. Turisti, svi dobro reagiraju i zapravo je užitak', kaže Marija.

Mladi zaljubljenici u glazbu, sviranjem na dan zarade i do 400 kuna. 'Kupujemo knjige, putujemo. Ne živimo od toga, ali dobro dođe usput ovako', dodaje Aleksandar.

I dok si mladi sviranjem priušte stvari koje vole, stariji svirači najčešće si nadopunjuju kućni budžet. 'Na burzi sam već dosta dugo i onda da se malo spoji ugodno s korisnim', rekao je Tomislav. I tako ulični svirači zarade koju kunu, ulice se uljepšaju glazbom, a prolaznici odlaze s osmijehom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene