Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo zdravstva prati situaciju

Svinjska gripa: U Hrvatskoj nema potrebe za zabrinutost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je da Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi prati situaciju oko svinjske gripe te da će pravodobno reagirati, ako to bude potrebno, no dodala je da, po informacijama kojima raspolaže, nema potrebe za reakcijom Ministarstva.

'Stručnjaci Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u kontaktu su sa stručnjacima Svjetske zdravstvene organizacije', rekla je Kosor u Jasenovcu, upitana planira li Vlada nešto poduzeti te da li postoji opasnost za Hrvatsku. Kosor je kazala da, prema informacijama kojima raspolaže, nema potrebe za reakcijom Ministarstva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni tajnik 'Preostalo cjepivo za svinjsku gripu zamjenit će se sezonskim' Slika nije dostupna Medicinski skandal stoljeća EU istražuje 'lažiranje' pandemije svinjske gripe

Ministar zdravstva Darko Milinović kazao je danas kako u Hrvatskoj nema mjesta panici u vezi sa svinjskom gripom, poručivši da je Ministarstvo zdravstva RH u kontaktu s Europskom unijom i Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Ministar je istaknuo kako je Hrvatska spremna poduzeti određene mjere i u slučaju pojave pandemije svinjske gripe u Europi.

U Zračnoj luci Zagreb doznaje se da su u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom vanjskih poslova, a zasad nisu proglašene mjere predostrožnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene