Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Michio Kaku u Zagrebu

'Svijet će biti sigurno mjesto, bez prometnih nesreća i neizlječivih bolesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji 'Znanjem rastemo' gostovali su priznati svjetski govornici dr. Michio Kaku i Sarah Lacy.

Ovo je peta po redu konferencija koja je ugostila vodeće svjetske stručnjake, vizionare i mislioce koji su razmijeniti svoja znanja i napredne ideje današnjice. Riječ je o vizionarima koji na prvo mjesto stavljaju inovativnost i stvaranje prilika za pozitivne promjene. U skoroj budućnosti svijet predviđaju jednostavnijim i sigurnijim mjestom za život, bez neizlječivih bolesti i prometnih nesreća.

>> Kako Nijemci vrbuju hrvatske IT stručnjake!

Istaknuti fizičar, futurolog, profesor teorijske fizike te snažan zagovornik znanstvene etike i socijalne odgovornosti u znanosti, dr. Michio Kaku naglasio je da korištenje tehnologije i investiranje u obrazovanje omogućuje današnjim društvima da se rapidno razviju. 'Indija i Kina više su napravile u zadnjih 30, nego u zadnjih 300 godina i to ponajviše zahvaljujući korištenju interneta. Singapur je bio na dnu, a sad dramatično napreduje zahvaljujući ulaganju u obrazovanje. Društvima koja ulažu u tehnologiju i u obrazovanje lako je predvidjeti napredak u budućnosti'.

Sarah Lacy, svjetski poznata autorica koja piše o inovativnosti i poduzetništvu istaknula je karakteristike poduzetničkog eko-sustava nužno potrebnog za razvoj i uspjeh novih kompanija te prisutne upoznala s iskustvima inspirativnih i odvažnih poduzetnika diljem svijeta, koji pokreću gospodarstvo u svojim zemljama unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama.

'Najveća barijera za inovacije je pronalaženje isprika. Svjedočila sam primjerima gdje su odlične poslovne ideje realizirane u siromašnim društvima, pod vojnim diktaturama, kolonijalnoj okupaciji, u financijskoj krizi ili u restriktivnom političkom uređenju. Ako su ljudi s idejom i vizijom u takvim uvjetima uspjeli pokrenuti poslovanje, onda nema opravdanja da se to ne napravi bilo gdje', rekla je u svom obraćanju Lacy.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene