449975
449975
449975
449975
449975

Poruka Boži Petrovu: Vaši zahtjevi nisu prioritet

  • , 13.09.2016., 09:15
  • Autor:
  • komentara

Što prije sastaviti novu Vladu - jedinstvena je to poruka svih društvenih udruga koje smo tražili komentar izbornih rezultata - od poslodavaca, sindikata do liječnika i studenata. Sindikati su imali i posebnu poruku i upozorenje za Most.

 
 
 
 
Traži se brzo sastavljanje Vlade (Video: Dnevnik Nove TV)
Traži se brzo sastavljanje Vlade (Video: Dnevnik Nove TV)

Nakon izborne noći iz sindikalne središnjice stiže poruka Boži Petrovu. Mostovi zahtjevi, ističu sindikati, nisu prioritet za građane u ovom trenutku nego radna mjesta. Pozivaju da se što prije sastavi nova Vlada.

'Nitko, doista nitko tko je sada dobio povjerenje hrvatskih građana i ušao u Sabor, nema se pravo kockati novim izborima i nema pravo zazivati nove izbore', kaže Mladen Novosel iz SSSH.

Na brzo sastavljanje vlade pozivaju i poslodavci. Poručuju da se odmah treba nastaviti s poboljšavanjem poslovne klime.

'Da izbjegnemo sve one razgovore i pregovore koje smo imali prošli put jer definitivno hrvatska država i hrvatsko gospodarstvo više nemaju vremena čekati kako bi se posložile nekakve nove koalicije', kaže Bernard Jakelić iz HUP-a.

Iz udruge izvoznika dodaju da nova Vlada ne smije zaboraviti na izvoz jer situacija nije baš tako dobra kako se predstavlja u javnosti.

'Hrvatski izvoz je u prvih sedam mjeseci rastao 540 milijuna kuna, ali uvoz je rastao milijardu i sto pa bi molili svaku Vladu koja bude da obrate posebnu pozornost da hrvatski izvoz više raste od hrvatskog uvoza', poručuje Darinko Bago iz Udruge hrvatskih poslodavaca.

Udruga bolničkih liječnika traži da se u što kraćem roku donese strukovni kolektivni ugovor i mjere za poticanje liječnika na rad u malim sredinama.

'Zatim očekujemo izmjene Kaznenog zakona prema kojem će se napad na zdravstvenog djelatnika tretirati kao napad na službenu osobu', kaže dr. Ivan Vukoja iz HUBOL-a.

Što je brže moguće novu Vladu želi i studentska udruga koja je za vrijeme kampanje strankama poslala svoje zahtjeve i pitanja. Žele se što prije sastati s novim ministrima obrazovanja te socijalne politike i mladih i razgovarati o konkretnim mjerama.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se