Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi Sveti

Državna, gradska i stranačka izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstva najviših državnih vlasti Republike Hrvatske i Grada Zagreba, kao i stranačka izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju u prigodi Dana Svih svetih i Dušnog dana.

Izaslanstva su položila vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ispred Središnjeg križa Gradskog groblja Mirogoja za sve pokojne te kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Nove TV na Mirogoju Uoči blagdana Reporterka Dnevnika Nove TV uoči Svih svetih: "Apelira se na sve građane u velikim gradovima da koriste javni prijevoz" Bandić i dalje nema spomenik - 1 Problem na Mirogoju Dvije godine od smrti Bandić i dalje nema spomenik, spominje se i ekshumacija: "Ne mogu se pomiriti s tim..."

Izaslanstvo Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović prevodio je njen savjetnik Ante Deur, izaslanstvo Hrvatskog sabora predsjednik Josip Leko, izaslanstvo predsjednika Vlade ministar branitelja Predrag Matić te Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Potom je Josip Leko položio ruže i zapalilo svijeće na grobu bivšeg premijera Ivice Račana i bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Počast mrtvima odali su i predstavnici političkih stranaka. Iz HDZ-a su obavijestili da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko također položio vijenac i na grobu ministra obrane Gojka Šuška.

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez Ivo Josipović položio je vijence i na grobu Ivice Račana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene