Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

16 milijuna noćenja

Svi su 'ludi' za kampiranjem u Lijepoj našoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepa naša iz godine u godinu privlači sve više kamping-turista, koji su na glasu kao vrlo kvalitetna grupacija gostiju, što se potrošnje i odnosa prema prirodi tiče.Predivna priroda i najljepše more na svijetu drže i visoku 4.poziciju domaćih kampova, na euro ljestvici cijena.

U hrvatskim kampovima je u 2012. ostvareno 25,9% turističkih noćenja naše zemlje ili ukupno preko 16,2 milijuna noćenja, doznajemo iz Kamping udruženja Hrvatske.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć"

'To su najbolji rezultati i najbolja turistička kamping godina od onih davnih zlatnih dana krajem '80tih, najbolja sezona sigurno u zadnjih 20 godina', rekao je u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr Adriano Palman,direktor ureda Kamping udruženje Hrvatske. 

Na vrhu ljestvice su Nijemci i Austrijanci, koji su u hrvatskim kampovima ostvarili 42% noćenja u kampovima.

Najskuplji kamping u Švicarskoj, Hrvatska na 4.mjestu

Iz tog razloga za nas je posebno značajna objava analize cijena kampiranja u europskim zemljama,koju je objavio ADAC,najpriznatiji kamping vodič njemačkog govornog područja.Tako je po analizama ADAC-a, Hrvatska u 2013. na dobrom 4. mjestu po cijenama u kampovima Europe (34,19 eur) – dok se s druge strane nama susjedna Italija nalazi na drugoj poziciji sa kampovima koji su 21% skuplji od naših (41,49 eur).

'Kamping turizam je jedina vrsta smještaja koja nije osjetila krizu, jer to je način života, lifestyle, doista je riječ o možda i najkvalitetnijim gostima.Znamo kako  cijene kamping opreme nisu nimalo niske.', kaže za Dnevnik.hr Palman.

Ostali naši konkurenti na Mediteranu, Španjolska i Francuska, zauzele su redom 5. poziciju (32,89 eur) i 7. poziciju (32,09). Tako je u ovoj godini Italija izgubila primat najskuplje zemlje u kampingu Europe, te je to sada postala Švicarska, a interesantno je da su kampovi u zemljama nama važnog njemačkog govornog područja na samom kraju liste skupoće – Austrija je tako na 9. mjestu sa cijenom od 31,20 eura, a Njemačka je na 10. mjestu sa cijenom od 27,90 eura.

U 2013. će tako dvije odrasle osobe s 10-godišnjim djetetom u prosjeku u glavnoj sezoni prosječno morati izdvojiti 32,74 eura za noćenje u nekom od europskih kampova. Navedenom cijenom obuhvaćena je parcela, vozilo, dodatna davanja, struja, topla voda za tuširanje i boravišna pristojba.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene