Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dežurstva i dalje traju

Svi požari na jugu Hrvatske pod kontrolom, stotine vatrogasaca mogu predahnuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požari koji su jučer bili aktivni diljem Dalmacije, nalaze se pod kontrolom. na terenu još uvijek dežuraju vatrogasne ekipe, kako se ne bi ponovno aktivirali.

Požar na otvorenom prostoru na području Lokve Rogoznice – Ruskamen, lokaliziran je jutros u 5 sati. Požarom je opožareno 50 hektara guste mlade borove šume.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon malo predaha za gasitelje Ugašeni požari u pet županija Slika nije dostupna 4 aktivna požara Požari i dalje bjesne Jadranom, izgorjelo na stotine hektara površine

>> Gori kod Ruskamena, požar se brzo širi

U gašenju požara sudjelovali su dva kanadera, JVP Imotski i Split sa sezonskim vatrogascima, DIP Split, DVD-i Split, Žrnovnica, Solin, Kaštela, Podstrana, Vranjic, Omiš, Kučiće, Gata, Dugi Rat, Mladost, Gomilica, Dugopolje, Vranjic, Klis, Trogir, Slatine, Seget-Vranjica, Marina, i Muć s ukupno 145 vatrogasaca i 41 vatrogasno vozilo.

U tijeku je sanacija požarišta. Tijekom jutra u pomoć gasiteljima upućuje se i jedan helikopter s uređajem za gašenje, izvijestio je DUZS.

Vatrogasci i dalje rade na požarištu na području Komina-Kule Norinske. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju požara sudjelovao je jedan kanader, županijske vatrogasne snage, DIP Split, SPVP Pelješac, izvanredna dislokacija iz kontinentalnog dijela RH (Varaždinska županija, Međimurska županija i Krapinsko-zagorska županija) s ukupno 135 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila, te 50 pripadnika PP NOS HKoV.

Tijekom dana raspušten je veći dio snaga. Na terenu su ostale županijske snage s oko 50 gasitelja i 10 vatrogasnih vozila, koje su obavljale dežurstvo i sanaciju terena tijekom noći.

Požar na otvorenom prostoru na području Suhovare ugašen je sinoć u 22 sata. Požarom je zahvaćeno 3 hektara hrastove šume. U gašenju požara sudjelovali su jedan kanader, dva protupožarna zrakoplova Air Tractor, JVP Zadar i DVD Škabrnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene