Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek uz politiku, nikad u njoj

Svi koji su Todorića branili i hvalili danas su i sami "bivši"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvijek je bio uz politiku, no nikada u njoj. Danas Ivica Todorić kaže da ga baš politika progoni.

U posljednjoj objavi na blogu Ivica Todorić najavio je i ulazak u politiku, i to rečenicom: "...kad im se politički suprotstavim...izgubit će svoje privilegije i nestati s političke scene..."

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Uvijek blizu politike, nikad u njoj, desetljećima je bio obrazac ponašanja Ivice Todorića. Ništa manja prisnost od one s premijerima nije bila i ona s čelnicima lokalnih samouprava. Znao je donirati milijun kuna, a zauzvrat dobiti – šokački kaput.

Tezu da su se zakoni krojili njemu u korist oduvijek je odlučno odbacivao. "Izmišljotine, konstrukcije, laži", govorio je Todorić.

Državne poticaje uredno je dobivao, a državni ga je vrh uvijek branio kad bi se pojavile informacije o Agrokoru kao generatoru nelikvidnosti. "I ja sam te priče čuo o čemu vi govorite, ali uvijek je dobro u životu čuti i drugu stranu", govorio je bivši premijer Ivo Sanader.

Za poslovne poteze poput kupnje Mercatora Todorića su hvalili i SDP i HNS. "Mislim da ćemo svi od toga imati koristi. Dobra, dobra vijest!" isticao je bivši premijer Zoran Milanović.

Perspektivu hrvatskih političkih lidera Todorić je znao i kritizirati. No, razloga za pjesmu, po mnogima najmoćniji čovjek u Hrvatskoj od njezine samostalnosti, danas ima puno manje.

Više o tome s kojim je sve političarima Todorić bio blizak, tko ga je branio i gdje se ti isti ljudi nalaze danas, pogledajte u videoprilogu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene