Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sveučilište odbacuje prigovore o stanju u kampusu 'Borongaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilište u Zagrebu očitovalo se o stanju u znanstveno-učilišnom kampusu 'Borongaj', odbacivši primjedbe o lošoj prometnoj povezanosti i vojsci na ulazu u kampus, dok je prigovore o grijanju ocijenilo 'neutemeljenima, zlonamjernima i preuveličanima', a jedinim propustom smatra to što studentski restoran nije bio otvoren 15. listopada.

Kad je riječ o tehničkom održavanju kampusa i vojnoj kantini, odnosno studentskom restoranu, sveučilišni čelnici podsjećaju da kampus nije katastarski prenesen, da dokumentacija koju traži Ured za gospodarstvo grada Zagreba još nije potpuna, da moduli-komore još nisu dobavljeni te da Studentski centar još čeka minimalne tehničke uvjete za službeno otvorenje studentskoga restorana.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega

Glede prometne povezanosti, navodi se kako je Fakultet prometnih znanosti u proljeće ove godine razvio plan kratkoročne, srednjoročne i dugoročne prometne povezanosti kampusa te da je, po svim stručnim mišljenjima, prometna povezanost primjerena za ovu fazu uporabe borongajskog kampusa.

Podsjetivši da se po dogovoru ministarstava obrane  znanosti 
vojska treba iseliti do kraja godine, čelnici Sveučilišta
napominju kako će, dok se to ne dogodi, vojska držati zapadni ulaz na Borongajskoj cesti, a MZOŠ će preuzeti ulaz iz Savudrijske ulice i predati ga SC-u na upravljanje.

Napominje se da su u ponedjeljak ujutro nastale manje teškoće s grijanjem, t.j. zbog zraka u toplovodnoj mreži u krajnjim je krilima dviju zgrada grijanje bilo slabije, a nakon odzračivanja mreže, smetnje su prije podne uklonjene i postignuta je normalna temperatura grijanja - oko 20 Celziusovih stupnjeva.

U priopćenju stoji da je Povjerenstvo MZOŠ-a inzistiralo da sve bude gotovo do početka akademske godine pa je po hitnu postupku raspisan javni natječaj kojim su odabrani izvođači, a radovi su počeli u srpnju ove godine.

Budući da je dio opreme za restoran bilo moguće nabaviti samo iz Italije i Njemačke, Povjerenstvo MZOŠ-a znalo je da će moduli-komore biti dobavljeni 19. listopada, nakon čega slijedi montaža i traženje zahtjeva za minimalne tehničke uvjete od gradskog Ureda za gospodarstvo. Da bi se pak ubrzao postupak dobivanja minimalnih tehničkih uvjeta od MZOŠ-a i njegova povjerenstva, 19. rujna zatražena je primopredaja prostora kuhinje i restorana, ali se to do danas nije dogodilo.

Jedinim propustom SC-a može se smatrati činjenica da studentski restoran nije bio otvoren 15. listopada, za što će svi odgovorni u SC-u podnijeti sve konzekvencije, stoji na kraju priopćenja u kojem su se o stanju u kampusu očitovali rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, prorektori za razvoj i prostorno planiranje te za poslovanje Bojan Baletić i Tonko Ćurko i ravnatelj Studentskoga centra Niko Vidović.

Oni ističu da kao odgovorni čelnici zagrebačkoga Sveučilišta i
njegova SC-a o tome žele izvijestiti javnost i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, uzimajući u obzir i namjeru Ministarstva za hitnim očitovanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene